FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 16. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske.
ZAGREB, 16. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske.

ZAGREB - Svega oko 15 posto birača, odnosno 15,34 posto, izišlo je do 11 sati na drugi krug predsjedničkih izbora. To je neznatno, za 0,62 posto, više nego u prvom krugu, doznaje se u Državnom izbornom povjerenstvu. Na prošlim predsjedničkim izborima prije pet godina do 11 sati glasovala je četvrtina birača. Od sedam sati na 6. 569 birališta u Hrvatskoj građani u drugom krugu biraju predsjednika države između Jadranke Kosor, kandidatkinje vladajućeg HDZ-a, i Stjepana Mesića, kandidata osam oporbenih stranaka.

ZAGREB - U 9 sati po vremenu u Hrvatskoj u australskim gradovima Sidneyu, Canberri i Melbournu zatvorena su birališta i završeno glasovanje za drugi krug izbora za hrvatskog predsjednika. Zbog vremenske razlike biračka mjesta u tim gradovima otvorena su sinoć u 21 sat po hrvatskom, odnosno u 7 sati ujutro po lokalnom vremenu. Nikakvih problema u glasovanju nije bilo, kažu u Držanom izbornom povjerenstvu. Hrvatski državljani, njih oko 400.000, u inozemstvu mogu glasovati u 50 zemalja na 155 biračkih mjesta od kojih je najviše 42 u BiH, po 15 u Australiji i Njemačkoj, te sedam biračkih mjesta u Srbiji i Crnoj Gori.

ZAGREB - Predsjednički kandidat Stjepan Mesić glasovao je jutros na izborima za Predsjednika Republike Hrvatske. Na upit je li zadovoljan svim elementima izbornoga zakona i sankcijama za kršenje, Mesić je rekao da bi trebalo prije svega biti više potpisa za kandidaturu te postaviti financijski cenzus i riješiti pitanje glasovanja izvan Hrvatske.

ZAGREB - Predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor glasovala je prijepodne na izborima za predsjednika Republike Hrvatske. Proteklu predsjedničku kampanju Kosor je ocijenila "oštrom", ali "sve u svemu dobrom". "Predsjednički kandidati uspjeli su pokazati, pogotovo u sučeljavanjima, tko je što do sada radio, kako je radio i kakvu viziju o funkciji predsjednika odnosno predsjednice ima u budućnosti", rekla je Kosor novinarima nakon glasovanja.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader, nakon glasovanja za predsjednika Republike Hrvatske, novinarima je rekao da očekuje veći odaziv građana nego u prvom krugu predsjedničkih izbora. Iako su predsjedničke ovlasti smanjene nakon 2000. godine, kada je Hrvatska prešla na parlamentarnu demokraciju, funkcija predsjednika iznimno je važna za svaku zemlju pa tako i za Hrvatsku, kazao je Sanader.

ZAGREB - "Očekujem da što veći broj građana Hrvatske izađe na predsjedničke izbore", rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks nakon glasovanje na izborima za predsjednika Republike Hrvatske. Upitan da komentira letke koji su jučer za vrijeme predizborne šutnje ubačeni u poštanske sandučiće sa sadržajem uperenim protiv protukandidata, Šeks je rekao da je to "na stanoviti način kršenje izborne šutnje". Dodao je i da izborna šutnja nije potpuno precizno definirana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙