FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Labus: u EU 2012. ako budu ispunjene obveze prema ICTY-u

subotu da bi procespriključivanja Europskoj uniji mogao biti završen 2012. godine akohitno budu ispunjene obveze prema Međunarodnom kaznenom sudu u DenHaagu.
Beograd,15.siječnja(Hina) - Potpredsjednik Vlade Srbije Miroljub Labus, koji je nedavno postavljen za šefa pregovaračkog tima vlade Srbije za pridruživanje EU, izjavio je u subotu da bi proces priključivanja Europskoj uniji mogao biti završen 2012. godine ako hitno budu ispunjene obveze prema Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu.

Na okruglom stolu o nacionalnom konsenzusu o europskoj budućnosti Srbije u beogradskom Centru Sava, Labus je rekao da bi pod uvjetom da dođe do "pozitivnog razvoja događaja" u ožujku mogla biti izrađena pozitivna studija o izvedivosti, a u rujnu započeti formalni razgovori o stabilizaciji i pridruživanju.

On je istaknuo da je za ispunjenje tih obaveza nadležan i odgovoran predsjednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica.

"Imamo njegovo obećanje da će te obveze biti ispunjene na korektan način", rekao je on.

Labus je naveo da je "drugi izazov za agendu 2012. godine" problem funkcionalnosti državne zajednice Srbije i Crne Gore, te naglasio da 2006. godine definitivno mora biti određen njen status, te da od 2007. godine mora postojati samo jedan kolosjek za pridruživanje EU.

(Hina) xtman ymaš

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙