FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 14. siječnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 14. siječnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

VELENJE - Najbolja hrvatska stolnotenisačica Tamara Boroš nastavila je nizati pobjede na ITTF "Pro Tour" turniru u Ljubljani plasiravši se u polufinale. Prva nositeljica Slovenia Opena pobijedila je u četvrtfinalu Rui Zhang iz Hong Konga 4:0 (11:9, 11:9, 11:7, 12:10), te će se za mjesto u finalu boriti protiv Ling Lin iz Hong Konga. Lin je u četvrtfinalu pobijedila sunarodnjakinju Sui Frei Lau 4:2 (11:5, 11:13, 11:7, 11:9, 8:11, 11:9). U drugom polufinalnom paru igrat će yana Tie iz Hong Konga, te Jia Wei Li iz Singapura. Polufinala su na rasporedu u subotu. Preostale dvije hrvatske predstavnice, Cornelia Vaida i Sandra Paović, zaustavljene u osmini finala. Vaida je izgubila sa 1:4 (4:11, 11:7, 5:11, 9:11, 4:11) od Honkožanke Yane Tie, dok je Paović izgubila sa 2:4 (4:11, 11:7, 4:11, 11:4, 13:15, 8:11) od Jia Wei Li iz Singapura.

DAKAR - Hrvatska posada T-Com Cro Dakar Teama, Zvonimir Martinčević - Marin Frčko sve je bliže velikom cilju - dolasku u Dakar. Hrvatska ekipa uspješno je okončala i 14. od 16. etapa jednog od najprestižnijih automobilističkih natjecanja na svijetu. Martinčević i Frčko su u Toyoti 637 kilometara dugačku dionicu od Kayesa u Maliju do Tambacounda u Senegalu prošli za 7 sati, 12 minuta i 52 minute osvojivši 51. mjesto. Hrvati su za pobjednikom današnje etape, Fincem Ari Vatanenom kasnili 2 sata i 22 minute. Drugi je ciljem sa više od devet minuta zaostatka prošao Francuz Bruno Saby, dok je treće mjesto osvojio Španjolac Giniel De Villers (+11:45).

Francuz Stephane Peterhansel je ciljem prošao kao osmi sa 20:55 minuta zaostatka, no uspio je zadržati prednost u ukupnom poretku pred Francuzom Lucom Alphandom. Peterhansel sada ima 26:41 minuta prednosti. Martinčević i Frčko u ukupnom poretku zauzimaju 64. mjesto sa pet sati zaostatka za Peterhanselom.

BEOGRAD - Splitski Hajduk i beogradska Crvena zvezda odigrat će 4. svibnja ove godine, na 25. godišnjicu smrti predsjednika bivše SFRJ Josipa Broza Tita, u Tivtu utakmicu kao sjećanje na susret ta dva kluba u Splitu na dan Titove smrti, piše beogradski politički dnevnik "Politika". Memorijalnu utakmicu najavila je nevladina organizacija "Generalni konzulat SFRJ" čije je sjedište u Tivtu, a najavljena utakmica bi se prekinula u 15.05 sati, u isto vrijeme kada je prije 25 godina prekinuta u Splitu, nakon što je objavljeno da je umro Tito. Toj vijesti "Politika" daje zapažen prostor, na udrarnom mjestu na sportskim stranicama lista. Izvršni direktor Hajduka Igor Štimac imformaciju u "Politici" prokomentirao je sljedećim riječima: "Ta utakmica ne dolazi u obzir. Informaciju o njezinom odigravanju usporedio bih s vijesti da će Zdravko Mamić kupiti Hajduk".

MELBOURNE - Hrvatski rukometaši svladali su u finalnoj utakmici Olimpijskog turnira gluhih u Melbourneu SAD sa 43:26 (19:14) i time obranili olimpijsko zlato osvojeno prije četiri godine u Rimu. "Tihi pakleni" su olimpijski prvaci, obranili su zlatno odličje iz Rima 2001. na superioran način, razbivši u finalu gluhe rukometaše iz SAD-a sa 43:26 (19:14). Pobjeda izabranika Voje Bjegovića izborena je bez najboljega igrača i strijelca Marija Bašića, kojem je u 14. minuti američki rukometaš laktom slomio nos i prednji zub. Bašić je krvav napustio teren, fizioterapeut Marinko Smolčić mu je sanirao ozljedu nosa, dok mu je u bolnici odlomljeni zub vraćen na mjesto. U susretu za treće mjesto Njemačka je svladala Dansku sa 26:19.

PARIZ - Francuski nogometni savez (FFF) kaznio je Roberta Piresa sa 50.000 eura, jer je za vrijeme priprema nacionalne vrste dao intervju francuskoj televiziji odjeven u trenirku koja nije imala sponzorska obilježja. Pires je kaznu u dogovoru s čelnicima FFF-a i ministarstva sporta uplatio za pomoć stradalima od tsunamija koji je poharao jugoistočnu Aziju.

SEOUL - Vrhovni sud u Seoulu odbio je žalbu dopredsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i jednog od čelnika Južnokorejskog olimpijskog odbora, Kim Un-yonga, koji je zbog korupcije i financijskih malverzacija osuđen na dvije godine zatvora i 760.000 dolara kazne. Kim je prvotno osuđen na 2.5 godina zatvora, međutim nakon prve žalbe kazna mu je umanjen za šest mjeseci. Odluka Vrhovnog suda je konačna i jedan od najmoćnijih južnokorejskih sportskih dužnosnika mora u zatvor. Kim je uhićen prije godinu dana nakon što ga je optužio član južnokorejskog parlamenta Kim Yong-hak za uzimanje mita. Istrage je pokazala kako je Kim uzimao mito, a bio je i povezan s velikim skandalom koji je potresao MOO kada je otkriveno kako su neki članovi dobili skupe darove i brojne usluge za glas koji su dali Salt Lake City u utrci za domaćina zimskih olimpijskih igara 2002. godine.

LONDON - Najbolji britanski tenisač, Tim Henman (30) najavio je povlačenje iz Davis Cup reprezentacije. "Trenutačno nisam u mogućnosti igrati jednako kvalitetno u reprezentaciji i na turnirima. Premda me uz Davis Cup reprezentaciju vežu samo lijepe uspomene vrijeme je za oproštaj," kazao je Henman, koji se nalazi na sedmom mjestu ATP ljestvice. Henman je za Davis Cup vrstu upisao 36 pobjeda u 50 susreta i njegovim odlaskom Britanci će biti vidno oslabljeni. Drugi najbolje rangirani Britanac iza Henmana je Greg Rusedski na 45, mjestu, dok je Arvind Parmar na 181., a Alex Bogdanovic na 191. mjestu.

RUHPOLDING - Ruskinje Olga Pileva i Svetlana Černousova pobjednice su šprinta (7.5 km) biatlonki u Svjetskom kupu, što je održan u njemačkom Ruhpoldingu. Ruske biatlonke su slavile pogodivši sve mete sa 4.9 sekundi prednosti pred Njemicom Martinom Glagow, koja je također pucala bez pogreške. U ukupnom poretku vodi Pileva (351) ispred imenjakinje i sunarodnjakinje Olge Zajceve (339), te Francuskinje Sandrine Bailly (334). U poretku šprinta vodeća je Pileva ispred Zajceve.

WENGEN - Austrijski skijaš Benjamin Raich pobjednik je kombinacije vožene u švicarskom Wengenu. Raich je u jednoj vožnji slaloma i spustu ostvario vrijeme od 2:28.37 minuta, što je bilo za 32 stotinke brže od drugoplasiranoga Norvežanina Lassea Kjusa, te 1.40 od trećega Švicarca Didiera Defaga. Vodeći skijaš u Svjetksom kupu, Amerikanac Bode Miller promašio je jedna vrata u slalomu, te je ostao bez plasmana. U ukupnom redoslijedu Miller je zadržao vodstvo, ali Raich mu se sada približio na 198 bodova.

BAD MITTERNDORF - Suvereni lider ovosezonskog natjecanja za Svjetski kup skijaša skakača Finac Janne Ahonen propustit će natjecanja u letovima u austrijskom Kulmu ovoga vikenda zbog gripe. Ahonen je na 13 dosadašnjih natjecanja ove sezone upisao 11 pobjeda i dva druga mjesta.

AMSTERDAM - Nekadašnji trener Ajaxa, Barcelone i nizozemske nogometne reprezentacije Louis van Gaal od sljedeće će sezone voditi momčad nizozemskog prvoligaša AZ Alkmaara. Van Gaal je s trenutačno vodećom momčadi nizozemskog prvenstva potpisao trogodišnji ugovor, a na klupi će zamijeniti sadašnjeg trenera Coa Adriaansea koji je prošloga tjedna najavio odlazak iz Alkmaara. "Klub je odlično organiziran i vjerujem da ću moći neometano raditi. Također, momčad je vrlo kvalitetna i ima mnogo mogućnosti za napredak. Klupske ambicije podudaraju se s mojim osobnim", izjavio je Van Gaal. Van Gaal je započeo svoju trenersku karijeru 1986. godine upravo u Alkmaaru nakon čega je prešao u Ajax s kojim je 1995. postao europski prvak. Dvije godine potom preuzeo je Barcelonu, a 2000. je postao nizozemski izbornik, ali nakon što nije uspio izboriti niti odlazak na SP 2002. odstupio je s te dužnosti. Od ljeta 2002. do listopada prošle godine Van Gaal je bio direktor u Ajaxu.

MADRID - Španjolski nogometni gigant Real Madrid angažirao je danskog veznjaka Thomasa Gravesena (28), dosadašnjeg člana Evertona. Gravesen je s Realom potpisao ugovor na tri i pol godine, a madridski će klub na ime odštete platiti Evertonu 3.5 milijuna eura. Gravesen je jedan od najzaslužnijih za trenutačno četvrto mjesto Evertona u engleskom prvenstvu, ali s obzirom da mu ugovor s liverpoolskim klubom ističe u lipnju, te da je odmah po objavi vijesti da se Real zanima za njega inzistirao na odlasku, Everton ga nije mogao zadržati u svojim redovima. "Nitko u klubu nije želio da Gravesen ode, ali kada smo vidjeli da je njegovo srce već preselilo u Madrid jedino što smo mogli napraviti je dogovoriti što bolji posao", izjavio je direktor kluba s Goodison Parka Keith Wyness.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙