FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uoči Busheva posjeta EU traži tješnje veze sa SAD-om

BRUXELLES, 14. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države iEuropska unija poduzeli su u petak neke korake kako bi popravilivelika neslaganja oko rata u Iraku i popravili odnose uoči posjetaameričkoga predsjednika Georgea W. Busha Bruxellesu predviđenoga zaidući mjesec.
BRUXELLES, 14. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države i Europska unija poduzeli su u petak neke korake kako bi popravili velika neslaganja oko rata u Iraku i popravili odnose uoči posjeta američkoga predsjednika Georgea W. Busha Bruxellesu predviđenoga za idući mjesec.

Čelnik američke senatske većine Bill Frist sastao se s Joseom Manuelom Barrosom, predsjednikom Europske komisije i razgovarao s njime o transatlantskim odnosima, a obje su strane izrazile nadu da će se popraviti odnosi narušeni iračkim ratom.

"Izrazio sam iskrenu nadu da možemo poboljšati veoma važne odnose između Europske unije, Europske komisije i Sjedinjenih Američkih Država", rekao je Barroso novinarima nakon sastanka.

Frist je rekao kako njegov dolazak u Bruxelles "odražava novu svijest o važnosti odnosa između Sjedinjenih Država i Europske unije".

Dvije strane nadaju se tješnjim vezama sada kad je u studenome prošle godine potvrđena nova Komisija pod Barrosovim vodstvom, a krajem ovoga mjeseca počinje i novi Bushev predsjednički mandat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙