FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush najavio trajnu pomoć žrtvama tsunamija

WASHINGTON,10. siječnja 2005.(Hina) - Američki predsjednik George W.Bush rekao je u ponedjeljak da su Sjedinjene Države angažirane sada ida će biti i ubuduće u pomaganju žrtvama azijskog tsunamija.
WASHINGTON,10. siječnja 2005.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush rekao je u ponedjeljak da su Sjedinjene Države angažirane sada i da će biti i ubuduće u pomaganju žrtvama azijskog tsunamija.

"Angažirani smo danas i bit ćemo angažirani sutra", rekao je Bush novinarima nakon što ga je državni tajnik Colin Powell koji je posjetio pogođena područja obavijestio o štetama od tsunamija i američkim naporima u pomoći žrtvama.

"Ključno je osigurati neposrednu pomoć, što mi i činimo", rekao je Bush dodajući da se sada počinje s obnovom pogođenih društava.

Sjedinjene Države su se do sada obvezale dati 350 milijuna dolara pomoći koju je Bush označio kao početnu.

Bush u ponedjeljak nije obećao da će američka pomoć rasti preko početnih 350 milijuna dolara.

Upitan što znači dugoročna predanost SAD-a i da li će to značiti dodatnu pomoć preko 350 milijuna dolara Bush je odgovorio: "Vidjet ćemo".

Dodao je da je važno da "dolari idu prema potrebama" što znači da je bitno osigurati neposrednu pomoć, a potom s drugim zemljama i Ujedinjenim narodima procijeniti srednjoročne i dugoročne potrebe kako bi se osiguralo da "novac koji je na raspolaganju doista postigne dogovoreni cilj".

Očekuje se da bi američki Kongres u narednim tjednima mogao možda i višestruko povećati početnu američku pomoć žrtvama tsunamija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙