FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proširena optužnica protiv Van Goghova ubojice

DEN HAAG, 14. siječnja 2005. (Hina/DPA) - Nizozemske su vlastiproširile optužnicu protiv ubojice redatelja Thea van Gogha, zbog čegabi se optuženi mogao suočiti s kaznom doživotnog zatvora.
DEN HAAG, 14. siječnja 2005. (Hina/DPA) - Nizozemske su vlasti proširile optužnicu protiv ubojice redatelja Thea van Gogha, zbog čega bi se optuženi mogao suočiti s kaznom doživotnog zatvora.

Mohammmeda B, koji je optužen za ubojstvo počinjeno 2. studenoga 2004., tereti se za prijetnje članu parlamenta. Suđenje počinje 26. siječnja.

Optužba se odnosi na pismo pribijeno nožem na Van Goghovo tijelo. U pismu se prijetilo članici parlamenta porijeklom iz Somalije Ayaan Hirsi Ali.

Hirsi Ali, koja je surađivala s Van Goghom u stvaranju filma "Submission" o nasilju nad muslimanskim ženama u Nizozemskoj, otputovala je iz zemlje vojnim zrakoplovom 10. studenoga zbog vlastite sigurnosti. Hirsi je navodno otišla u SAD, ali članovi njene stranke tvrde da će se vratiti krajem mjeseca na redovno zasjedanje parlamenta.

Početkom ovog tjedna nizozemski sudski dužnosnici su objavili da radikalna muslimanska skupina planira ubojstvo Hirsi Ali. Članovi skupine Hofstadgroep planirali su napasti za vrijeme vatrometa za Novu godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙