FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva: Neke aktivnosti NATO-a prijetnja za Rusiju

MOSKVA, 14. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Neke aktivnosti NATO-a mogupredstavljati prijetnju za sigurnost Rusije, izjavio je u petak ujutrou posjetu New Yorku ruski ministar obrane Sergej Ivanov a javilanovinska agencija Interfax.
MOSKVA, 14. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Neke aktivnosti NATO-a mogu predstavljati prijetnju za sigurnost Rusije, izjavio je u petak ujutro u posjetu New Yorku ruski ministar obrane Sergej Ivanov a javila novinska agencija Interfax.

"Postoji niz problema u suradnji Rusije i NATO-a. Nekoliko stvari se događa oko Rusije koje se mogu tumačiti kao prijetnja našoj sigurnosti", ocijenio je Ivanov.

Među prijetnjama spominju se širenje Atlantskog saveza prema istoku i moguće raspoređivanje američkih raketa u nekim zemljama istočne Europe, novim članicama NATO-a, kazao je on u govoru pred Vijećem za vanjske odnose u New Yorku.

"Partneri smo NATO-a, ali ne vidimo smisao u širenju Saveza", nastavio je ministar.

"Informacije o mogućem raspoređivanju na istok Europe američkih postrojenja za lansiranje proturaketnih projektila neosporno su izvor zabrinutosti", dodao je on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙