FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO u veljači o proširenju misije u Afganistanu

BRUXELLES, 12. siječnja 2005. (Hina/AFP) - NATO očekuje da će uveljači odlučiti o proširenju misije Međunarodnih snaga za pomoćsigurnosti (ISAF) na zapad Afganistana, priopćio je u srijedudužnosnik Saveza.
BRUXELLES, 12. siječnja 2005. (Hina/AFP) - NATO očekuje da će u veljači odlučiti o proširenju misije Međunarodnih snaga za pomoć sigurnosti (ISAF) na zapad Afganistana, priopćio je u srijedu dužnosnik Saveza.

O proširenju ISAF-a trebaju u Nici 9. i 10. veljače razgovarati ministri obrane NATO-a.

"Susret u Nici bit će presudna etapa za proširenje misije ISAF-a i nadamo se da ćemo tijekom veljače moći potvrditi to širenje", rekao je izvor koji je tražio da ostane anoniman.

ISAF, koji je pod mandatom NATO-a, ima više od 8.000 vojnika iz više od 30 zemalja koji su trenutno raspoređeni kod Kabula i u devet pokrajina sjeverno od prijestolnice.

NATO je u travnju odlučio da će se proširiti i na zapad, radi čega je ustrojio više novih ekipa za obnovu pokrajina (PRT) koje istodobno provode sigurnosne i humanitarne operacije.

Na dulji rok NATO predviđa proširiti misiju ISAF-a na jug i na istok zemlje. SAD želi da Savez razmisli o spajanju ISAF-a i američkih snaga u Afganistanu koje trenutno imaju 18.000 vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙