FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić razgovarao s Jelavićevom suprugom

MOSTAR/SARAJEVO, , 13. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednikStjepan Mesić izjavio je u četvrtak kasno navečer u razgovoru zateleviziju OBN kako ga je posjetila supruga bivšeg predsjednikaPredsjedništva BiH i bivšega predsjednika HDZ-a BiH Ante Jelavića idetaljno ga izvijestila što se s Jelavićem događa.
MOSTAR/SARAJEVO, , 13. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je u četvrtak kasno navečer u razgovoru za televiziju OBN kako ga je posjetila supruga bivšeg predsjednika Predsjedništva BiH i bivšega predsjednika HDZ-a BiH Ante Jelavića i detaljno ga izvijestila što se s Jelavićem događa.

Jelavić je uhićen prije godinu dana i od tada se nalazi u zatvoru u Republici Srpskoj. Optužen je za umiješanost u pronevjeru novca kojega je posredstvom "Hercegovačke banke" hrvatska vlada slala kao pomoć Hrvatima u BiH, te se pred Sudom BiH u Sarajevu protiv njega vodi sudski postupak u slučaju "Hercegovačke banke".

Početak suđenja Jelaviću i skupini njegovih bliskih suradnika u predmetu "Hrvatska samouprava" najavljen je za 14. veljače. Tereti ih se da su pokušajem uspostave hrvatske samouprave na većinskom hrvatskom području BiH ugrožavali teritorijalni integritet BiH i podrivali njenu obrambenu moć.

Mesić je u razgovoru za OBN, komentirajući Jelavićev slučaj, rekao kako kao čovjek suosjeća sa svakim tko pati. "Pošto sam i ja bio u zatvoru znam kako to izgleda i znam kako je bilo mojoj obitelji", rekao je Mesić. Mesić se zauzeo za utvrđivanje istine. "Ako je netko kriv neka za to odgovara, ali ne treba odgovarati samo na temelju postojanja sumnje za krivnju. To nije dovoljno, važni su dokazi", istaknuo je Mesić. Aludirajući na jednogodišnji Jelavićev boravak u zatvoru, Mesić je kazao kako sudski procesi koji predugo traju štete svima, i sustavu i obiteljima, a najviše onima koji su osumnjičeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙