FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovski mediji o predsjedničkim izborima

PRIŠTINA,5.siječnja 2005.(Hina) - Kosovski elektronski mediji idnevnici na albanskome pridali su u srijedu posebnu medijsku pozornostpredsjedničkim izborima u Hrvatskoj.
PRIŠTINA,5.siječnja 2005.(Hina) - Kosovski elektronski mediji i dnevnici na albanskome pridali su u srijedu posebnu medijsku pozornost predsjedničkim izborima u Hrvatskoj.

Radiotelevizijske postaje na Kosovu objavile su brojne informacije o nedjeljnjim predsjedničkim izborima, izvješćujući kako je u izbore kao favorit ušao aktualni predsjednik Stipe Mesić, koji među kosovskim Albancima uživa poseban ugled zbog svojih stajališta o pravednom rješenju kosovskog pitanja i svjedočenja pred Haaškim tribunalom u procesu protiv bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića, u kojemu je posebno ukazao na zločine tadašnjeg beogradskog režima u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu.

Najčitaniji prištinski dnevnik na albanskome "Koha Ditore" navodi kako aktualni hrvatski predsjednik, koji je u prvom krugu dobio 49 posto glasova i koji će se u drugom krugu suočiti sa zamjenicom premijera Jadrankom Kosorom, ostaje favorit za dobivanje još jednog predsjedničkog mandata. Ovaj dnevnik navodi da izručivanje hrvatskog generala Ante Gotovine Haaškom tribunalu ostaje glavni uvjet za hrvatsko otpočinjanje pregovora za članstvo u EU. List dodaje da i Mesić i Kosor podržavaju suradnju s Haagom i ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Dnevnik "Bota Sot" navodi da će pobjednik drugog kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj biti osoba koja će voditi i nadzirati planirani ulazak te zemlje u Europsku uniju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙