FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajna policija prati privatizaciju u Srbiji

SUBOTICA, 30. prosinca 2004. (Hina) - Šef srbijanskeSigurnosno-informativne agencije (BIA) Rade Bulatović je pred OdboromSkupštine Srbije za sigurnost izjavio da tajna policija pratiprivatizaciju u Srbiji po nacionalnoj osnovi, prenosi u četvrtaknovosadski "Građanski list".
SUBOTICA, 30. prosinca 2004. (Hina) - Šef srbijanske Sigurnosno-informativne agencije (BIA) Rade Bulatović je pred Odborom Skupštine Srbije za sigurnost izjavio da tajna policija prati privatizaciju u Srbiji po nacionalnoj osnovi, prenosi u četvrtak novosadski "Građanski list".

Bulatović je rekao da strani investitori na jugu ali i drugim krajevima Srbije pokušavaju, a neki su već uspjeli, privatizirati određena poduzeća "s tendencijom da se zaokruže neki nacionalni korpusi i da se ekonomski stvori određena cjelina".

"Mi to pratimo. Ima tih inicijativa i to ne samo albanskih nego i nekih drugih nacionalnih skupina iz susjednih država", prenio je list Bulatovićeve riječi.

Pokrajinski tajnik za privatizaciju Istvan Pasztor ovu je izjavio ocijenio kao "strašno nebuloznu".

"Mislim da smo već platili previsoku cijenu da bi smjelo biti mjesta za takve priče u javnom životu. To je sramna izjava", naveo je Pasztor, i dodao da je u Vojvodini upravo obrnuto, odnosno da je izostao interes jakih investitora iz Mađarske, Hrvatske, BiH, i drugih susjednih zemalja.

U Vojvodini je privatizirano 400 poduzeća, a od toga je pet investitora bilo iz Mađarske, naveo je on.

"Glede investitora iz Hrvatske, broj nije puno veći, a kamoli da je riječ o nekakvim ekonomskim cjelinama", konstatirao je pokrajinski tajnik za privatizaciju.

Predsjednik najjače stranke mađarske manjine u Srbiji Jozsef Kasza ovim je povodom izjavio da, naprotiv, "zainteresirane tvrtke iz Mađarske nisu mogle doći ni blizu privatizacije ozbiljnijih gospodarskih subjekata u Vojvodini i Srbiji".

Predstavnici Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini su početkom travnja pozvali hrvatske gospodarstvenike da se uključe u proces privatizacije u Vojvodini.

Direktor Agencije za privatizaciju Miodrag Đorđević je za B92 izjavio da Agencija ne provjerava potencijalne kupce poduzeća u Srbiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙