FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 12. siječnja

ZAGREB, 11. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 12. siječnja:
ZAGREB, 11. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 12. siječnja:

SARAJEVO - Pred Sudom Bosne i Hercegovine počinje suđenje Anti Jelaviću i skupini bivših hrvatskih dužnosnika u BiH optuženih za pokušaj uspostave tzv. hrvatske samouprave. Optužnica Tužiteljstva BiH tereti Antu Jelavića, Miroslava Prca, Ivu Andrića Lužanskog, Marka Tokića, Zdravka Batinića, Petra Milića i Dragana Čurića za ugrožavanje teritorijalne cjeline Federacije BiH.

DEN HAAG - Nastavak svjedočenja Patricka Barriota, bivšeg francuskog časnika UNPROFOR-a u Hrvatskoj, na suđenju nekadašnjem predsjedniku Srbije i SRJ Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY). Barriot, koji je u Francuskoj poznat kao prosrpski aktivist te autor više knjiga i članaka o stradanju Srba tijekom ratova u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu 90-ih, kazao je da "svjedočenjem u Haagu želi ispraviti nepravdu prema srpskom narodu".

TIRANA - Na poziv albanskog premijera Fatosa Nanoa u dvodnevni službeni posjet Albaniji stiže premijer Makedonije Vlado Bučkovski. U Tirani je objavljeno da će makedonski premijer tijekom dvodnevnog boravka u Albaniji razgovarati s albanskim predsjednikom Alfredom Moisiuom, premijerom Fatosom Nanom i predsjednikom parlamenta Servetom Pellumbiaom. Osim bilateralnih odnosa, jedna od glavnih tema razgovora odnosit će se na pripreme dviju zemalja za učlanjenje u EU i NATO-a.

RAMALLAH - Očekuje se da će palestinski parlament inaugurirati predsjednika Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Mahmuda Abasa za novog predsjednika Palestinske samouprave. Abas, (69), je pobjedio na nedjeljnim izborima sa 62,32 posto glasova.

CAPE CANAVERAL - NASA lansira svemirsku letjelicu "Deep Impact" koja bi bi na komet Tempel 1 trebala ispustiti sondu. Pad sonde na komet se očekuje u lipnju a letjelica će pratiti udar sonde na Tempel 1 i poslati prve slike kometa.

BRUXELLES - Europska unija nakon godinu i pol obnavlja pregovore s Iranom o sporazumu o trgovini i suradnji. Pregovori su bili suspendirani zbog nesporazuma i razmimoilaženja oko iranskih nuklearnih aktivnosti, a prema priopćenju Europske komisije, ponovo su pokrenuti nakon što je Teheran prošle godine zamrznuo program obogaćivanja urana.

NEW YORK - Nastavak pregovora, pod okriljem UN-a, između Grčke i vlade u Skoplju oko službenog naziva Makedonije.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Sonja Djerasimović, Darko Vlahović

Večer: Srđan Baković

Tel. 385 1 4808 645

Fax.385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙