FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Žužul "neočekivano" odstupio - "Delo"

ZAGREB, 5. siječnja 2005. (Hina) - Vodeći ljubljanski dnevni list"Delo" donosi u srijedu izvješće o ostavci hrvatskog ministra vanjskihposlova Miomira Žužula navodeći kako je Žužul odstupio "neočekivano" ida je premijer Sanader "njegovu ostavku odmah prihvatio", a prenose sepojedinosti iz pisma kojim je dosadašnji šef hrvatske diplomacijeobrazložio ostavku, te reakcije stranaka.
ZAGREB, 5. siječnja 2005. (Hina) - Vodeći ljubljanski dnevni list "Delo" donosi u srijedu izvješće o ostavci hrvatskog ministra vanjskih poslova Miomira Žužula navodeći kako je Žužul odstupio "neočekivano" i da je premijer Sanader "njegovu ostavku odmah prihvatio", a prenose se pojedinosti iz pisma kojim je dosadašnji šef hrvatske diplomacije obrazložio ostavku, te reakcije stranaka.

"Žužul je dao ostavku samo nekoliko sati pred susret Sanadera s opozicijom na kojemu bi se trebali dogovoriti o glavnom pregovaraču s Europskom unijom, no još nije jasan pravi uzrok ostavke i zašto je za nju izabrano vrijeme između dvaju krugova predsjedničkih izbora", piše slovenski list, te dodaje da su medijske afere pokvarile Žužulov imidž u javnosti i da je u anketi HTV-a izabran za "negativnu ličnost godine".

Dio razloga za njegov odlazak treba tumačiti kao "Žužulovo uklanjanje s hrvatskog puta u Europsku uniju", navodi "Delo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙