FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inspekcija Ministarstva zdravstva u čakovečkoj bolnici

ZAGREB/ČAKOVEC, 13. siječnja 2005. (Hina) - Inspekcija Ministarstvazdravstva boravi danas u Županijskoj bolnici u Čakovcu kako bi usklopu istražnih radnji utvrdila okolnosti smrti 65-godišnjaka kojije, kako se sumnja, živ proglašen mrtvim te je zbog pothlađivanja umrou rashladnoj komori bolnice 31. prosinca prošle godine.
ZAGREB/ČAKOVEC, 13. siječnja 2005. (Hina) - Inspekcija Ministarstva zdravstva boravi danas u Županijskoj bolnici u Čakovcu kako bi u sklopu istražnih radnji utvrdila okolnosti smrti 65-godišnjaka koji je, kako se sumnja, živ proglašen mrtvim te je zbog pothlađivanja umro u rashladnoj komori bolnice 31. prosinca prošle godine.

Pomoćnik ministra zdravstva za medicinska pitanja Neven Ljubičić izjavio je za Hinu kako očekuje da će izvješće zdravstvene inspekcije, kojoj se pridružio i predstojnik Zavoda za sudsku medicinu te patolog i forenzičar prof. dr. Josip Škavić, dobiti tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana kako bi se utvrdile okolnosti cijelog slučaja.

"Zasad je jedna osoba sigurno odgovorna, a to je ravnatelj bolnice koji o cijelom slučaju nije odmah obavijestio Ministarstvo zdravstva, nego je tek 7. siječnja, da li pod pritiskom obitelji ili iz drugih razloga, podnio zahtijev Županijskom državnom odvjetništvu za istragom", ocijenio je Ljubičić.

Sastanak se održava iza zatvorenih vrata, a ravnatelj čakovečke bolnice dr. Franjo Fundak novinarima je rekao da više nema ništa za izjaviti o tom slučaju.

Inspektori Ministarstva zdravstva također nisu željeli govoriti o tijeku interne istrage.

Pacijent Josip Leček, koji je bolovao od karcinoma pluća, proglašen je mrtvim ujutro nešto poslije 3 sata 31. prosinca na Odjelu pulmologije te je nakon uobičajene liječničke procedure dopremljen i pohranjen u rashladnu komoru na Patološkom odjelu.

Dolaskom na posao dežurna patologinja utvrdila je da je smrt nastupila zbog pothlađivanja te da je Leček umro četiri sata kasnije nego što je utvrđeno na Odjelu pulmologije. Dežurna patologinja dr. Žaklina Bedić Fegeš o svemu je izvijestila ravnatelja bolnice dr. Franju Fundaka, koji je o slučaju izvijestio Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu i PU međimursku koja je provela kriminalističku istragu.

Zamjenik međimurskog župana Josip Posavec, ujedno i predsjednik Upravnog vijeća Županijske bolnice, izjavio je da vjeruje u izvješće bolničkog Povjerenstva za stručni rad i nadzor koje se razlikuje od izvješća patologinje. Posavec apelira na medije i javnost neka slučaj prepuste struci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙