FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čakovec: Policija istražuje smrt 65-godišnjeg pacijenta

ČAKOVEC, 12. siječnja 2005. (Hina) - Na zahtjev Općinskoga državnogodvjetništva u Čakovcu policija je na Pulmološkom i Patološkom odjeluŽupanijske bolnice u Čakovcu provela kriminalističku obradbu u vezi sasmrću 65-godišnjeg pacijenta, izvijestio je danas načelnik međimurskePolicijske uprave Ivan Sokač.
ČAKOVEC, 12. siječnja 2005. (Hina) - Na zahtjev Općinskoga državnog odvjetništva u Čakovcu policija je na Pulmološkom i Patološkom odjelu Županijske bolnice u Čakovcu provela kriminalističku obradbu u vezi sa smrću 65-godišnjeg pacijenta, izvijestio je danas načelnik međimurske Policijske uprave Ivan Sokač.

Po podatcima iz bolničkih krugova dežurni liječnik i medicinska sestra na Pulmološkom odjelu utvrdili su smrt pacijenta J.L. 31. prosinca nakon 3 sata te je njegovo tijelo, nakon uobičajena liječničkog postupka, dopremljeno na Patološki odjel u rashladnu komoru.

Ravnatelj bolnice dr. Franjo Fundak izjavio je za Hinu da se izvješće bolničkog Povjerenstva za stručni rad i nadzor razlikuje od izvješća dežurne patologinje.

Kad je došla na posao, ona je uočila da je tijelo u neuobičajenu položaju za mrtvaca i utvrdila je da je preminuo četiri sata kasnije nego je ubilježeno na Pulmološkom odjelu, odnosno da je umro od pothlađivanja te je o tome obavijestila ravnatelja Fundaka.

Preminuli J.L. se, inače, liječio od raka pluća, a lani je zbog tegoba u čakovečkoj bolnici hospitaliziran četiri puta.

Policija navodi da su prikupljene obavijesti i medicinska dokumentacija o liječenju i smrti pacijenta dostavljeni Općinskom državnom odvjetništvu kako bi se utvrdio točan uzrok i vrijeme smrti. Dodaje da će o cijelom događaju izvijestiti i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, a o slučaju je izviješćen i istražni sudac Županijskog suda u Varaždinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙