FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijetnam potvrdio četvrtu žrtvu ptičje gripe

HANOJ, 13. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Uzorak uzet s 18-godišnjeVijetnamke koja je umrla u ponedjeljak pozitivan je na virus H5N1,virus ptičje gripe, objavili su u četvrtak liječnici.
HANOJ, 13. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Uzorak uzet s 18-godišnje Vijetnamke koja je umrla u ponedjeljak pozitivan je na virus H5N1, virus ptičje gripe, objavili su u četvrtak liječnici.

Nguyen Thi Son Ca umrla je u bolnici za tuberkulozu i plućne bolesti u gradu Can Thou nakon dvodnevna liječenja, a u srijedu je potvrđeno da je imala virus H5N1, rekao je Phan Van Tu, direktor laboratorija Pasteurova instituta.

S njezinom se smrću broj umrlih od ptičje gripe u Vijetnamu u ovoj godini popeo na četiri.

Potvrđeno je da je još dvoje ljudi zaraženo: jedna osamnaestogodišnjakinja i muškarac od 65 godina. Oni se liječe u bolnici za tropske bolesti u Ho Ši Minu a djevojka je u kritičnome stanju i na respiratoru.

Liječnici vjeruju da su sve žrtve bila u kontaktu s oboljelom peradi.

Lokalni mediji objavili su da je 35-godišnjakinja Nguyen Thi Muoi Hai primljena u bolnicu za tropske bolesti i pozitivna je na virus ptičje gripe, ali liječnici u toj bolnici još to odbijaju potvrditi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙