FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darfur je "tempirana bomba", upozorava Afrička unija

ABUJA, 17. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - U sudansku regiju Darfur uposljednja su dva tjedna pristigle goleme količine oružja te izgledada se sudanska vlada sprema za veliku vojnu ofenzivu, priopćila jeAfrička unija u petak.
ABUJA, 17. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - U sudansku regiju Darfur u posljednja su dva tjedna pristigle goleme količine oružja te izgleda da se sudanska vlada sprema za veliku vojnu ofenzivu, priopćila je Afrička unija u petak.

"Količina oružja i streljiva dopremljena u Darfur radi povećanja broja vojnika u području tako je astronomska da više nije pitanje hoće li biti borbi več kada će borbe početi", izjavio je nigerijski general-bojnik Festus Okonkwo na mirovnim pregovorima koji se pod pokroviteljstvom Afričke unije održavaju u Nigeriji.

Okonkwo, koji vodi promatrače Afričke unije za primirje u Darfuru, rekao je da su njegovi napori da posreduje dali minimalne rezultate te da je sada ta regija "tempirana bomba spremna eksplodirati u svakom trenutku".

Okankwo je naveo i da su Darfur počeli napuštati neki članovi međunarodnih organizacija radi brzine i intenziteta povećanja vladinih i pobunjeničkih snaga na području Labada i Mahajiriye koje mnogi smatraju glavnim bojišnicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙