FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: u studenom rast cijena na malo i troškova života

ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - U studenom prošle godine u Zagrebusu cijene na malo bile za 0,2 posto više nego u listopadu te za 1,7posto veće nego u studenom prethodne godine, dok su troškovi životaprema listopadu povećani za 0,6 posto, a u odnosu na studeni 2003.godine za 2,4 posto.
ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - U studenom prošle godine u Zagrebu su cijene na malo bile za 0,2 posto više nego u listopadu te za 1,7 posto veće nego u studenom prethodne godine, dok su troškovi života prema listopadu povećani za 0,6 posto, a u odnosu na studeni 2003. godine za 2,4 posto.

Prema podacima Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša, od početka siječnja do kraja studenog 2004. godine cijene na malo porasle su u Zagrebu 2,5 posto prema istom razdoblju lani, dok su troškovi života povećani 2,4 posto.

Cijene roba u studenom su u odnosu na studeni 2003. godine porasle 1,2 posto, dok su usluge poskupjele 2,9 posto. Najveće povećanje od 7,7 posto bilježe cijene duhana, a slijede industrijski prehrambeni proizvodi koji su poskupjeli 3,3 posto, dok su cijene pića povećane 2 posto.

Pad cijena, od 12,9 posto, u odnosu na studeni prethodne godine zabilježili su samo poljoprivredni prehrambeni proizvodi.

Kod troškova života, na godišnjoj su razini za najvećih 14,4 posto porasli troškovi stanovanja i usluga, dok su troškovi za duhan povećani za 7,7 posto.

Istovremeno, troškovi za odjeću i obuću u studenom su u odnosu na isti mjesec prethodne godine pali 1,9 posto, a za opremu stana i usluge za 1,1 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙