FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA ČETVRTAK, 13. SIJEČNJA

ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 13. siječnja.
ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 13. siječnja.

ZAGREB - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković na sastanku s predstavnicima poljoprivrednih udruga i zadruga razgovarat će o isplati poticaja te utvrđivanju prijedloga za izmjene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu (14,00 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Predstavnici Raiffeisen mirovinskih društava u Hrvatskoj na konferenciji za novinare predstavit će rezultate Reiffeisen mirovinskog društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom, Raiffeisen mirovinskog društva za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondom te Raiffeisen mirovinskog osiguravajućeg društva u 2004. godini te planove za predstojeće razdoblje (10,30 sati, Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21).

ZAGREB -Trgovačke robne marke i u Hrvatskoj imaju sve veći značaj na tržištu robe široke potrošnje, a u prvih šest mjeseci prošle godine vrijednosni udio tih robnih marki unutar šezdesetak mjerenih kategorija u Hrvatskoj je bio 4,9 posto, rezultati su istraživanja panela kućanstava kojega provodi GfK u Hrvatskoj. Trgovačke (privatne) robne marke u tom su razdoblju imale najviši udio unutar košarice prehrambenih proizvoda (6,6 posto), dok je istodobno njihov najniži udio bio unutar košarice sredstava za pranje i čišćenje u kućanstvu (2,9 posto). Prema podatcima GfK, trenutno svojim robnim markama najveći broj kategorija roba široke potrošnje pokrivaju Konzum i Getro, a slijede ih Billa, Metro, Mercator, IperCoop, DM, Kaufland, CBA i NTL.

ZAGREB - Hrvatsku je od siječnja do studenoga prošle godine posjetilo 9,3 milijuna turista ili 6 posto više nego u istim mjesecima u godini prije, a sa 47,5 milijuna noćenja ostvaren je porast od 3 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Stranih je turista u jedanaest mjeseci 2004. u Hrvatsku došlo 7,85 milijuna ili 7 posto više nego u istom razdoblju 2003., a ostvarili su 3 posto više noćenja odnosno 42,35 milijuna. Domaćih je turista bilo 1,43 milijuna ili 2 posto više, dok su sa 5,14 milijuna noćenja zadržali razinu iz godine prije. Među stranim turistima najbrojniji su bili Nijemci koji su ostvarili i najviše noćenja, 25,6 posto. Slijede Talijani koji su u ukupnim noćenjima sudjelovali sa 12,6 posto, dok su gosti iz Slovenije treći sa udjelom u noćenjima od 11,8 posto.

ZAGREB - U studenom prošle godine u Zagrebu su cijene na malo bile za 0,2 posto više nego u listopadu te za 1,7 posto veće nego u studenom prethodne godine, dok su troškovi života prema listopadu povećani za 0,6 posto, a u odnosu na studeni 2003. godine za 2,4 posto. Prema podacima Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša, od početka siječnja do kraja studenog 2004. godine cijene na malo porasle su u Zagrebu 2,5 posto prema istom razdoblju lani, dok su troškovi života povećani 2,4 posto. Cijene roba u studenom su u odnosu na studeni 2003. godine porasle 1,2 posto, dok su usluge poskupjele 2,9 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙