FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Godina 2005. donosi Mađarima brojna poskupljenja

BUDIMPEŠTA, 3. siječnja 2005. (Hina/APA) - I 2005. će Mađarima donijetibrojna poskupljenja koja će u prosjeku povećati troškove mađarskihdomaćinstava za oko 24 eura mjesečno, izvješćuju u ponedjeljakmađarski mediji.
BUDIMPEŠTA, 3. siječnja 2005. (Hina/APA) - I 2005. će Mađarima donijeti brojna poskupljenja koja će u prosjeku povećati troškove mađarskih domaćinstava za oko 24 eura mjesečno, izvješćuju u ponedjeljak mađarski mediji.

Plin će poskupiti 4,5 posto, struja 10 a lijekovi od pet do 20 posto, dok javna vodoprivredna poduzeća planiraju poskupljenje za 5,7 posto.

I Mađarska pošta podići će cijene za 4,5 posto dok će usluge u fiksnoj telefoniji poskupiti za 5,9 posto. Operateri u mobilnoj telefoniji ne planiraju nikakve promjene cijena.

Poskupit će i prijevozničke usluge budući da Mađarske državne željeznice namjeravaju podići cijene svojih uslugu za 4,5 posto dok će autobusne karte ubuduće stajati osam do 10 posto više a poskupit će i pristojbe za upotrebu auto-cesta, i to u prosjeku 15 posto.

Ove će godine i minimalna plaća u Mađarskoj porasti s 53 na 57 tisuća forinti (232 eura). Porez na dohodak trebao bi biti smanjen tako što će umjesto dosadašnja tri postojati još samo dva porezna razreda (18 i 38 posto). Time će 1,5 milijun ljudi pasti u niži porezni razred i u prosjeku uštedjeti oko 5.000 forinti mjesečno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙