FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za Hrvatsku uspješan 10. europski forum

BEČ, , 12. siječnja 2005. (Hina) - U Beču je u srijedu poslije podnezavršen 10. Forum zemalja Srednje i Istočne Europe, a bio je više negouspješan za Republiku Hrvatsku, izjavili su gotovo svi predstavnici RHkoji su sudjelovali na njemu.
BEČ, , 12. siječnja 2005. (Hina) - U Beču je u srijedu poslije podne završen 10. Forum zemalja Srednje i Istočne Europe, a bio je više nego uspješan za Republiku Hrvatsku, izjavili su gotovo svi predstavnici RH koji su sudjelovali na njemu.

"Za Hrvatsku je taj međunarodni skup bio više nego uspješan, predstavnici hrvatske Vlade dali su opsežan pregled razvitka naše zemlje i njezina približavanja Europskoj uniji", rekao je pomoćnik ministra vanjskih poslova David Sopta, istaknuvši da je zanimanje za Republiku Hrvatsku znatno povećano, te da se mogu očekivati nova strana ulaganja.

Zamjenik guvernera Hrvatska narodne banke Boris Vujčić ocijenio je vrlo korisnim skup koji je okupio visoke dužnosnike zemalja Srednje i Istočne Europe, kao i predstavnike austrijskih i europskih banaka i drugih financijskih institucija i korporacija. Okrugli stol o Hrvatskoj, šansama i perspektivama razvitka, te putu približavanja u Europsku uniju bio je dobro posjećen. To će sigurno imati pozitivan učinak na ulagačko ozračje jer, prema riječima Borisa Vujčića, investitori uvijek žele biti dobro obaviješteni o državi u koju ulažu.

To je potvrdio i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka, dodavši da je u raspravi o infrastrukturi predstavljen i hrvatski model financiranja ukupne infrastrukture Republike Hrvatske prije svega cestogradnje. Istaknuo je da su baš dogovori na ovoj konferenciji omogućili Hrvatskoj da dobije dugoročne rokove financiranja i puno niže kamatne stope.

Prka je izjavio da je dogovorena buduća suradnja s nekoliko talijanskih i austrijskih tvrtki koje su odlučile uložiti značajna financijska sredstva u RH. Dodao je da nije riječ o spektakularnim iznosima ali da je dobro došao svaki novi ulagač koji otvara novi program i zaposli makar i 20 ili 50 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙