FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: Pokopan Alexander von Reden, veliki prijatelj Hrvatske

BEČ, 9. siječnja 2005. (Hina) - Austrijski grafičar, književnik,povjesničar i stručnjak za srednju Europu Alexander Sixtus von Reden,koji je kao veliki prijatelj Hrvatske tijekom Domovinskog ratasudjelovao u organizaciji dopreme humanitarne pomoći, pokopan je uzvojne počasti u subotu u Kaltenleutgebenu nedaleko Beča.
BEČ, 9. siječnja 2005. (Hina) - Austrijski grafičar, književnik, povjesničar i stručnjak za srednju Europu Alexander Sixtus von Reden, koji je kao veliki prijatelj Hrvatske tijekom Domovinskog rata sudjelovao u organizaciji dopreme humanitarne pomoći, pokopan je uz vojne počasti u subotu u Kaltenleutgebenu nedaleko Beča.

Von Reden, osnivač i voditelj austrijskog Ureda za njegovanje austro-ugarske tradicije, preminuo je 22. prosinca prošle godine u 52. godini.

Bio je veliki prijatelj Hrvata i Hrvatske, te je u vrijeme Domovinskog rata organizirao brojne akcije pomoći. Dao je veliki doprinos u promicanju Hrvatske u Austriji pozivajući austrijske medije da pišu o Hrvatskoj i njezinoj borbi za slobodu. Zauzimao se za obnovu spomeničke kulture posebice na otoku Visu, na koji je i tijekom rata u ljetnim mjesecima dovodio više stotina austrijskih turista, želeći, kako je isticao, "time dati doprinos gospodarskom oporavku tog hrvatskog područja u teškim ratnim godinama".

Alexander von Reden autor je brojnih knjiga, a jedna od njih - "Živio Vis - povratak lava" - posvećena je novijoj hrvatskoj povijesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙