FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: Forum zemalja Srednje i Istočne Europe

BEČ, 11. siječnja 2005. (Hina) - Deseti Forum zemalja Srednje i IstočneEurope, pod naslovom "Pogled u sljedećih 10 godina", počeo je u utoraku Beču okupivši predstavnike i visoke dužnosnike 35 europskihzemalja.
BEČ, 11. siječnja 2005. (Hina) - Deseti Forum zemalja Srednje i Istočne Europe, pod naslovom "Pogled u sljedećih 10 godina", počeo je u utorak u Beču okupivši predstavnike i visoke dužnosnike 35 europskih zemalja.

U radu dvodnevnog skupa, koji je organizirao jedan od najutjecajnijih londonskih financijskih časopisa Euromoney, sudjeluje oko 800 sudionika: predstavnika banaka i drugih austrijskih i europskih financijskih institucija i korporacija te visokih dužnosnika država Srednje i istočne Europe, među kojima je i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

U uvodnom slovu tog tradicionalnog godišnjeg susreta Zapada i Istoka Europe u Beču, upravni direktor Euromoney-a Richard Ensor označio ga je kao korisnu razmjenu mišljenja o najvažnijim kretanjima na tržištima tih zemalja, gospodarskim pokazateljima, izravnim stranim ulaganjima, razvitku infrastrukture, ulozi tržišta srednjoeuropskih i istočnoeuropskih zemalja u globalnom svijetu itd. Jedna od tema je "Da li su se ispunila očekivanja država koje su 1. svibnja pristupile u EU".

U sklopu Foruma, koji je otvorio austrijski predsjednik Heinz Fischer, održat će se i niz okruglih stolova: o Turskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, a jedan je posvećen reformama u Hrvatskoj, kao zemlji kandidatu za početak pregovara s EU.

Iz Hrvatske su na forumu nazočni i državna tajnica u Ministarstvu financija Martina Dalić, državna tajnica Ministarstva europskih integracija Marija Pejčinović-Burić, zamjenik guvernera Narodne banke Boris Vujčić, izvršna direktorica Privredne banke Zagreb Jadranka Primorac i drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙