FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo snimanje filma o Klimtu

BEČ, 5. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Čileanski redatelj Raoul Ruizpočeo je u utorak u Beču snimanje biografije austrijskog slikaraGustava Klimta, s američkim glumcem Johnom Malkovichem u naslovnojulozi, objavila je austrijska producentska tvrtka Epo-Film.
BEČ, 5. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Čileanski redatelj Raoul Ruiz počeo je u utorak u Beču snimanje biografije austrijskog slikara Gustava Klimta, s američkim glumcem Johnom Malkovichem u naslovnoj ulozi, objavila je austrijska producentska tvrtka Epo-Film.

Film, koji se snima u prirodnom okolišu Beča do 27. siječnja a potom u studiju u Koelnu, pripovijedat će o posljednjih dvadeset godina Klimtova života (1862.-1918.).

John Malkovich nastupit će uz njemačku glumicu Veronicu Ferres u ulozi Emilie Floege, Klimtove družice, a Nikolai Kinski tumačit će slikara Egona Schielea (1890.-1918.), Klimtova prijatelja i učenika.

Film s proračunom od 6,6 milijuna eura producira Epo-Film uz potporu francuskih, njemačkih i engleskih partnera kao i europskog fonda Eurimage, i trebao bi se prikazati u rujnu na venecijanskoj Mostri.

Poznat po senzualnim prikazima žena, Gustav Klimt je utemeljio bečku secesiju 1897. kao reakciju na norme koje je ustanovila umjetnička elita s kraja 19. stoljeća.

Njegove su slike, pune erotike, izazivale bijes ondašnjih cenzora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙