FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

El Baradei: UN-ovi inspektori pregledat će pogone u Parchinu

BEČ, 5. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Međunarodna agencija za atomskuenergiju (IAEA) moći će, u dogovoru s Iranom, "u predstojećih nekolikodana ili tjedana" obaviti inspekciju vojnih pogona u iranskomParchinu, gdje se, prema američkim izvorima obavljaju tajni pokusikojima je cilj izrada nuklearne bombe, rekao je u srijedu za Francepresse direktor agencije Mohamed El Baradei.
BEČ, 5. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) moći će, u dogovoru s Iranom, "u predstojećih nekoliko dana ili tjedana" obaviti inspekciju vojnih pogona u iranskom Parchinu, gdje se, prema američkim izvorima obavljaju tajni pokusi kojima je cilj izrada nuklearne bombe, rekao je u srijedu za France presse direktor agencije Mohamed El Baradei.

"Namjeravamo posjetiti Parachin u predstojećih nekoliko tjedana", rekao je El Baradei u intervjuu za France presse u sjedištu agencije u Beču.

Visoki američki dužnosnik nedavno je izjavio kako Sjedinjene Države sumnjaju da se u velikom vojnom kompleksu smještenom 30 km jugoistočno od Teherana izvode pokusi na eksplozivima velike razorne moći koji bi se "mogli smatrati nuklearnim oružjem".

Iran je ranije opovrgao informaciju o pokusima na izradi nuklearnog oružja, objasnivši da se nuklearni program koristi isključivo u civilne svrhe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙