FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 5. siječnja

ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 5. siječnja.
ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 5. siječnja.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader sastat će se s predsjednicima klubova zastupnika u Hrvatskom saboru s kojima će razgovarati o početku pregovora s Europskom unijom. Bit će to drugi krug razgovora o početku pregovora s EU, nakon kojega bi se trebalo znati tko će biti glavni hrvatski pregovarači za EU. Taj će sastanak odrediti i odluka ministra vanjskih poslova Miomira Žužula da se povuče s dužnosti ministra. Kad je riječ o glavnom hrvatskom pregovaraču, i vlast i oporba suglasili su se da bi to morao biti profesionalac, neovisan o političkim strankama i izbornim rezultatima. Za očekivati je da se razmjene i tekstovi rezolucija o pristupu EU na kojima radi nekoliko političkih stranaka. Zajednička, usuglašena rezolucija, uputit će se Hrvatskom saboru koji bi uskoro trebao osnovati Nacionalni odbor za praćenje i nadzor pregovora s EU. Nakon sastanka u Vladi predviđene su izjave za novinare, (Vlada RH, Trg Sv. Marka 2, 12 sati).

ZAGREB - Predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor će na konferenciji za novinare izvijestiti o potpori njezinoj predsjedničkoj kandidaturi, (HDZ, Trg žrtava fašizma 4, 12 sati).

SPLIT - Neovisni predsjednički kandidat Boris Mikšić održat će u Splitu konferenciju za novinare povodom prosvjeda koje je organizirao u Zagrebu, Splitu i drugim hrvatskim gradovima zbog sumnje u neregularnost predsjedničkih izbora te izvijestiti o daljnjim aktivnostima, (Hotel "Park", 9 sati).

ZAGREB - Stajalište HSLS-a o predsjedničkim izborima iznijet će predsjednik HSLS-a Ivan Čehok i predsjednička kandidatkinja HSLS-a i potpredsjednica stranke Đurđa Adlešić na konferenciji za novinare, (prostorije HSLS-a, Zrinjevac 17, 9,30 sati).

ZAGREB - Posljednji ispraćaj od istaknutog slikara i grafičara, akademika Ede Murtića bit će na Krematoriju na zagrebačkom Mirogoju u 15,30 sati.

Dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙