FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSLS i Adlešić zadovoljni izbornim rezulatima

ZAGREB, 5. siječnja 2005. (Hina) - HSLS i njegova predsjedničkakandidatkinja Đurđa Adlešić zadovoljni su izbornim rezultatima ismatraju da bi on bio još i bolji da je više birača izašlo na izbore ida su se održavali u primjerenije vrijeme, a ne u vrijeme božićnih inovogodišnjih blagdana.
ZAGREB, 5. siječnja 2005. (Hina) - HSLS i njegova predsjednička kandidatkinja Đurđa Adlešić zadovoljni su izbornim rezultatima i smatraju da bi on bio još i bolji da je više birača izašlo na izbore i da su se održavali u primjerenije vrijeme, a ne u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana.

Kazali su to na konferenciji za novinare predsjednik stranke Ivan Čehok i potpredsjednica Đurđa Adlešić.

Nismo se skrivali iza zajedničkog kandidata i htjeli smo pokazati da je HSLS samostalna stranka s vlastitim političkim programom, rekao je Čehok dodavši da su pokazali da liberalna opcija mora imati svog kandidata

Smatra kako je poražavajuće da je na izbore izašlo tek 50 posto birača i to bi trebala biti opomena predsjedničkim kandidatima u drugom krugu, jer bi njihov odaziv mogao biti i manji. Predsjednika države bi mogla izabrati manjina, a njegova je funkcija ionako ozbiljno poljuljana i trebalo bi razmotriti njegovu ustavnu poziciju.

Sučeljavanje dvaju kandidata u izbornoj noći sličio je provincijskom cirkusu, rekao je Čehok zamolivši kandidate da u drugom krugu "ne zabavljaju narod paštetama i konzervama".

Predsjednička kandidatkinja Đurđa Adlešić pozvala je birače da izađu na birališta u drugom krugu predsjedničkih izbora, ali im, kao ni Čehok ne želi sugerirati koga bi trebali birati. Žao joj je što je na izbore bačena sjena u vezi s izbornim rezultatom predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića, no drži da Hrvatska nije Ukrajina i da sve treba provjeriti, ali ne na ulici, jer je to neprimjereno i šteti zemlji.

U vezi sa ostavkom ministra vanjskih poslova Miomira Žužula, Adlešić ocjenjuje da se radi o zakašnjelom moralnom činu i da bi bilo bolje da se dogodila ranije, a ne sada kada je vjerojatno traži i Europska unija.

Odgovarajući na upit o pregovaračkim timovima za pregovore s EU, Čehok je rekao kako su za to potrebne stručne nestranačke osobe s iskustvom u pregovaranju. Predlažu da jedan od pregovarača bude zamjenik guvernera Hrvatske narodne banke Boris Vujčić, a podržali bi i Nevena Mimicu da nije stranački opredijeljen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙