FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo kulture i Grad Zagreb o zajedničkim projektima

ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić ipredstavnici Ureda za kulturu Grada Zagreba obavijestili su danasnovinare o prioritetnim programima u kulturi koje zajedničkifinanciraju.
ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić i predstavnici Ureda za kulturu Grada Zagreba obavijestili su danas novinare o prioritetnim programima u kulturi koje zajednički financiraju.

Biškupić je podsjetio na važnost izgradnje Muzeja suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu dodavši kako bi se u blizini toga muzeja uskoro trebao početi graditi i muzej arhitekture.

Istaknuo je da se Grad i Ministarstvo skrbe i o izgradnji Muzeja naivne umjetnosti za koji se uređuje bivša galerija Gradec u sklopu Klovićevih dvora te je dodao kako Zagreb mora izgraditi zajedničke depoe za gradske muzeje. Ministar je izrazio zadovoljstvo naplatom spomeničke rente u Zagrebu, rekavši da su na taj način prikupljena značajna financijska sredstva.

Po dogovorima Grada i Ministarstva, u planu je izgradnja moderne dvorane u kojoj bi se producirale suvremene scenske izvedbe što, po riječima Vladimira Stoisavljevića, pročelnika gradskog Ureda za kulturu, Zagrebu nedostaje.

Zbog toga, kako je rekao, Zagreb nije u mogućnosti ugostiti međunarodne ansamble koji rade vrhunske projekte, žanrovski raznolike, a u trendu suvremene scenske produkcije. Pritom je spomenuo primjer Cankarjeva doma u Ljubljani.

Članica Gradskog poglavarstva Andrea Zlatar najavila je da će se uskoro početi s osnivanjem gradskih kulturnih vijeća za koja će se natječaj raspisati 17. siječnja.

Na novinarski upit o stanju Teatra ITD, Zlatar je odgovorila da će se sredstva osigurati iz gradskog proračuna, a sudbina toga kazališta rješavat će se primjenom novog zakona o kazalištu.

Što se tiče stanja u Hrvatskom narodnom kazalištu, novinarima je priopćeno da će povjerenstvo koje prati rad kazališta odlučivati o njegovu daljnjem radu nakon što dobiju uvid u financijsko poslovanje u 2004.

Naglašeno je kako će se ubuduće pratiti i umjetnički dosezi predstava te da se neće dopustiti gomilanje dugova u tom kazalištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙