FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Upravno vijeće bolnice "Sv. Duha" pokrenulo opoziv ravnatelja Krpana

ZAGREB, 11. siječnja 2005. (Hina) - Upravno vijeće Opće bolnice "Sv.Duha" popodne je pokrenulo postupak za opoziv ravnatelja dr. DaliboraKrpana, priopćilo je Vijeće.
ZAGREB, 11. siječnja 2005. (Hina) - Upravno vijeće Opće bolnice "Sv. Duha" popodne je pokrenulo postupak za opoziv ravnatelja dr. Dalibora Krpana, priopćilo je Vijeće.

Sjednica je održana u zgradi zagrebačkoga Gradskog poglavarstva jer je dan prije onemogućeno njezino održavanje u bolničkim prostorima, izjavila je za Hinu predsjednica Vijeća Inga Perinčić.

Ravnatelj Dalibor Krpan odbacio je odluke da se pokrene postupak njegova razrješenja jer su, kako smatra, nelegalno donesene.

U večerašnjoj izjavi za Hinu najavio je da će sutra ujutro podnijeti kaznenu prijavu protiv pročelnika Gradskog ureda dr. Zvonimira Šostara jer smatra da Šostar zloporabom položaja i ovlasti onemogućuje poslovanje bolnice.

Na sjednici su se okupila tri predstavnika petočlanog Vijeća, kojoj nisu nazočili predstavnici bolnice.

Vijeće optužuje Krpana da je sklopio ugovor o nagodbi s Medikom bez odluke Upravnog vijeća i pristanka Gradskog poglavarstva, da nije poštivao ugovorne obveze prema HZZO-u i da je postupio u suprotnosti s odlukama Upravnog vijeća. To je, ocijenjeno je, uzrok lošeg financijskog stanja bolnice u kojoj su 30. studenoga prošle godine ukupne obveze dosegnule 112,8 milijuna kuna, od čega je dospjelo 87,2 milijuna, a ukupne tražbine 49,5 milijuna kuna.

Upravno će vijeće, po zakonskim obvezama, pismeno obavijestiti Krpana i zatražiti da se očituje do 13. siječnja, nakon čega se "nastavlja danas prekinuta sjednica Upravnog vijeća", kaže se u priopćenju.

Krpan smatra da je sjednica nelegalno sazvana te da je stanje u bolnici jedna od točaka dnevnog reda na idućoj sjednici Gradskog poglavarstva.

Istodobno smatra da je bolnica dobro poslovala te da nisu "riješene samo dvije stvari: katastrofalno loše stanje opreme, što je trebalo biti riješeno povoljnim zajmom Privredne banke Zagreb, za koji bolnica nije dobila suglasnost pročelnika Šostara", i "nizak limit bolnice u HZZO-u".

Krpan je, uz ostalo, i jučer izjavio da je sjednica otkazana jer smatra da je sazvana nelegalno i zato što Gradska skupština još nije poslala tumačenje bolničkog Statuta, koje je Upravno vijeće zatražilo na prošloj sjednici. Tumačenje je zatraženo kako bi se utvrdilo je li Krpan trebao suglasnost Gradskog poglavarstva i Upravnog vijeća za potpisivanje ugovora s Medikom o reprogramiranju duga te izdavanje mjenice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙