FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Upravno vijeće Svetog Duha nije raspravljalo o Krpanovoj smjeni

ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - Upravno vijeće Opće bolnice SvetiDuh nije danas raspravljalo o smjeni ravnatelja bolnice DaliboraKrpana jer, po Krpanovim riječima, za održavanje sjednice nisupostojali zakonski uvjeti.
ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - Upravno vijeće Opće bolnice Sveti Duh nije danas raspravljalo o smjeni ravnatelja bolnice Dalibora Krpana jer, po Krpanovim riječima, za održavanje sjednice nisu postojali zakonski uvjeti.

U izjavi za novinare Krpan je ustvrdio da je sjednica otkazana jer je sazvana nelegalno i zato što Gradska skupština još nije poslala tumačenje bolničkog Statuta, koje je Upravno vijeće zatražilo na prošloj sjednici.

Tumačenje je zatraženo kako bi se utvrdilo je li Krpan trebao suglasnost Gradskog poglavarstva i Upravnog vijeća za potpisivanje ugovora o reprogramiranju duga s tvrtkom Medika te izdavanje mjenice.

Podsjetio je kako je mišljenje o tome zatražio i od pravnog stručnjaka, akademika Jakše Barbića, koji je ocijenio da Krpan pritom nije prekoračio svoje statutarne ovlasti.

U okolnostima gdje imamo jasno pravno tumačenje neovisnog stručnjaka i obavijest Gradske skupštine da je u proceduri vjerodostojno tumačenje Statuta, nisu postojali zakonski uvjeti za sjednicu s predloženim dnevnim redom, kazao je Krpan dodajući da je kao ravnatelj bio dužan upozoriti Vijeće kako bi održavanje sjednice bilo nezakonito.

Ističući da nije zainteresiran za ravnateljsko mjesto na Svetom Duhu Krpan je najavio da će se s tog mjesta povući čim se "ustanovi i javno prezentira istina o cijelom slučaju".

"Do tada ću se, budući sam legalno izabran ravnatelj, svim silama boriti da se na temelju zakona provede cijela procedura utvrđivanja objektivnog stanja oko poslovanja i svih drugih okolnosti o kojima je ovih dana riječ".

Gradskom poglavarstvu je poručio da će odstupiti ako to od njega pismeno zatraže, ali to neće učiniti pod lažnim optužbama da je nesavjesnim radom bolnicu doveo pred bankrot.

Ocijenio je da je pitanje njegove smjene i od nacionalnog interesa, jer "mala grupa ljudi želi neargumentirano nametati svoju političku volju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙