FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Poglavarstvo o socijalnoj pomoći, bolnici Sveti Duh

ZAGREB, 11. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebačko gradsko Poglavarstvo nadanašnjoj je sjednici, na inicijativu dogradonačelnika Stipe Tojčića(HNS) raspravljalo o situaciji u bolnici "Sveti Duh" i mogućoj smijeniravnatelja Dalibora Krpana.
ZAGREB, 11. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebačko gradsko Poglavarstvo na današnjoj je sjednici, na inicijativu dogradonačelnika Stipe Tojčića (HNS) raspravljalo o situaciji u bolnici "Sveti Duh" i mogućoj smijeni ravnatelja Dalibora Krpana.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Zvonimir Šostar izvijestio je da će se danas popodne u Poglavarstvu održati sjednica Upravnog vijeća te bolnice na kojoj bi Krpan mogao biti razriješen.

Članovi Poglavarstva odlučili su da Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb za iduću sjednicu pripremi cjelovit materijal o tom problemu i da se o tome raspravi.

Na prijedlog dogradonačelnika Milana Bandića (SDP) odlučeno je da se na idućoj sjednici raspravi i o radu svih zdravstvenih ustanova u Zagrebu.

Poglavarstvo je usvojilo zaključak o visini pomoći za umirovljenike i korisnike socijalne skrbi za ovu godinu, a za što će, rečeno je, biti potreban rebalans gradskog proračuna.

Pravo na novčanu pomoć u veljači će početi dobivati zagrebački umirovljenici čija je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 1500 kuna mjesečno.

Novčanu pomoć (džeparac) od 200 kuna mjesečno će za osobne potrebe dobivati i korisnici doma za starije i nemoćne osobe čiji je osnivač Grad Zagreb, a koji imaju rješenje centra za socijalnu skrb.

Prosječna cijena prehrane u pučkim kuhinjama, u kojima je po danu oko 3800 korisnika, iznosila bi do 14 kuna i povećana je za četiri kune.

Paket u vrijednosti 90 kuna dobivat će obitelji s troje i više djece koji su korisnici socijalne skrbi, a takvih je na području Zagreba oko tisuću.

S dnevnog reda sjednice skinuta je točka o davanju u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta, a ta će točka biti na idućoj sjednici Poglavarstva.

Pročelnik gradskog Ureda za upravljanje imovinom grada Željko Uhlir rekao je da Grad neke ugovore o zakupu zemljišta mora produžiti do kraja mjeseca, jer će prestati važiti, a radi se o većim iznosima. Spomenuo je ugovor s auto-sajma na Jakuševcu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙