FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HHO protiv diskvalifikacije javnih glasila

ZAGREB, 11. siječnja 2005. (Hina) - Vijeće za medije Hrvatskoghelsinškog odbora za ljudska prava (HHO) u utorak je neprihvatljivim iopasnim ocijenilo "diskvalifikaciju javnih glasila" koje u poslijednjevrijeme "uzima maha ponajprije među eksponiranim političarima".
ZAGREB, 11. siječnja 2005. (Hina) - Vijeće za medije Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) u utorak je neprihvatljivim i opasnim ocijenilo "diskvalifikaciju javnih glasila" koje u poslijednje vrijeme "uzima maha ponajprije među eksponiranim političarima".

HHO u priopćenju tu ocjenu potkrepljuje tvrdnjama da su ministri i drugi dužnosnici, koji su prisiljeni podnijeti ostavku, kao krunski dokaz svoje nevinosti naveli navodni medijski linč, dok su pojedini predsjednički kandidati iznosili teze o medijskom bojkotu i medijskoj mafiji.

"Mediji su krivi i poduzetnicima kada se nađu na rubu zakona, estradnim osobama i sportskim menadžerima, pa je i jedan eksponirani svećenik sugerirao demonstrativno spaljivanje televizora radi suzbijanja 'terora' tog medija."

U HHO-u domeću da je čak i sabornica prilikom posljednje rasprave o izvještaju HRT-a odjekivala borbenom retorikom koju, kako kažu, nitko nije smatrao potrebnim potkrijepiti činjenicama.

HHO, na čijem je čelu Žarko Puhovski (na slici) ističe da paušalno prozivanje javnih glasila umjesto argumentirane rasprave, pogotovo kada dolazi iz krugova koji raspolažu s realnom društvenom moći, paralizira medijsku kontrolu i kritiku vlasti te drugih društvenih čimbenika.

Helsinški odbor domeće da medijska kritika ne predstavlja linč, već jednu od temeljnih društvenih zadaća novinara i medija koju oni obavljaju u javnom interesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙