FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

predsjednik HDZ-a i premijer Ivo Sanader 2004. ocijenio uspješnom

ZAGREB, 23. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik HDZ-a i premijer IvoSanader govoreći na tradicionalnom HDZ-ovom domjenku u prigodibožićnih i novogodišnjih blagdana, ocijenio je ovu godinu uspješnom,iako, rekao je, uvijek se može učiniti i više.
ZAGREB, 23. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik HDZ-a i premijer Ivo Sanader govoreći na tradicionalnom HDZ-ovom domjenku u prigodi božićnih i novogodišnjih blagdana, ocijenio je ovu godinu uspješnom, iako, rekao je, uvijek se može učiniti i više.

Siguran sam da smo na svim važnim segmentima ostvarili dobar pomak naprijed, rekao je Sanader podsjetivši da je tijekom godine bilo i teških trenutaka kada je trebalo donositi teške odluke, ali da misli kako su donesene na dobrobit hrvatskih građana.

Europski lideri su prepoznali da je Hrvatska zrela demokratska zemlja i da je učinila velik napredak u približavanju Europskoj uniji, što pokazuje odluka Europskog vijeća o datumu početka pregovora s Hrvatskom. Ta odluka afirmira Hrvatsku i kao sidro stabilnosti u ovom dijelu Europe, posebno u jugoistočnom, u kojem treba doći do trajne stabilizacije političkih prilika, istaknuo je Sanader.

Podsjetio da je ostaje obaveza suradnje s Haaškim sudom i rješavanje posljednjeg slučaja generala Ante Gotovine pred tim tribunalom.

U idućoj godini očekuje nas nastavak gospodarskih reformi, poticanje poduzetništva, rast standarda svih hrvatskih građana i početak pregovora s EU. Projekt ulaska u EU nije HDZ-ov projekt ni njegove Vlade nego zajednički nacionalni projekt, naglasio je Sanader najavivši da idući tjedan počinju konzultacije s predstavnicima parlamentarnih stranaka u pogledu utvrđivanja strategije pregovora i konstituiranja pregovaračkih timova.

Tema EU treba ostati izvan političkih utakmica, potreban nam je širi konsenzus i suradnja na tom pitanju, jer je bitno da ostvarimo dobre rezultate u pregovorima za Hrvatsku i postignemo dobar ugovor za Hrvatsku, istaknuo je predsjednik HDZ-a i premijer Ivo Sanader.

Na HDZ-ovu božićnom i novogodišnjem domjenku bili su nazočni i predstavnici hrvatskih političkih stranaka, europskih i drugih država u Hrvatskoj, predstavnici međunarodnih institucija, hrvatskih medija i drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙