FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP dobio novi brod za potrebe pomorske policije

VELA LUKA, 11. siječnja 2005. (Hina) - U brodogradilištu MontmontažaGreben u Veloj Luci na Korčuli danas je obavljena svečanaprimopredaja motornog broda "Sv. Rok", izgrađenog za potrebe pomorskepolicije, dugog 14,35 i širine 4,20 metara, koji pokreću dva motorasnage 336 kilovata.
VELA LUKA, 11. siječnja 2005. (Hina) - U brodogradilištu Montmontaža Greben u Veloj Luci na Korčuli danas je obavljena svečana primopredaja motornog broda "Sv. Rok", izgrađenog za potrebe pomorske policije, dugog 14,35 i širine 4,20 metara, koji pokreću dva motora snage 336 kilovata.

Ministar Marijan Mlinarić, koji je bio nazočan svečanosti, izrazio je zadovoljstvo kvalitetom izrade tog ophodnog broda izgrađenog od specijalnih netopivih materijala stakloplastike i pojačanog poliestera. "Sv. Rok" razvija brzinu od 30 čvorova na sat, a "blizanac" je broda koji je prije dvije godine isporučen MUP-u za područje Istre.

Brod je preuzeo zapovjednik pomorskih plovila Damir Mušin. "Sv. Rok" bit će privezan u luci Korčula, a služit će kao ophodni brod na području djelovanja pomorske policije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Nakon svečanosti brod je s uzvanicima otplovio do otočića Proizd.

Ovom isporukom počinje serija proizvodnje takvih i sličnih brodova za potrebe istog naručitelja, a ministar Mlinarić obećao je i pomoć u pronalaženju poslova za velolučke brodograditelje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙