FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janaf: Postupak sanacije naftovoda u tijeku

ZAGREB, 28. prosinca 2004. (Hina) - Jadranski naftovod (JANAF)poslijepodne je potvrdio da je danas na dionici naftovodaSisak-Slavonski Brod došlo do "propuštanja stijenke naftovoda iizlijevanja nafte u okoliš".
ZAGREB, 28. prosinca 2004. (Hina) - Jadranski naftovod (JANAF) poslijepodne je potvrdio da je danas na dionici naftovoda Sisak-Slavonski Brod došlo do "propuštanja stijenke naftovoda i izlijevanja nafte u okoliš".

"Daljnje izlijevanje nafte je zaustavljeno, postupak sanacije pokrenut je trenutno te se provodi sukladno zakonskim propisima u slučaju iznenadnog događaja kao i odredbama internog Operativnog plana interventnih mjera u slučaju iznenadnog zagađenja odobrenim od strane nadležnih tijela države", tvrde iz Janafa.

Iako se u priopćenju Janafa ne navodi mjesto izlijevanja nafte, iz Državnog centra za obavješćivanje su nešto prije podneva izvijestili da je velika količina sirove nafte istekla u kanal Pakru kod Piljenice, da se širi prema rijeci Pakri.

Centru je, kako su objavili, dojavljeno u 10,14 sati da se nafta izlijeva u kanal Pakru kod Piljenice, u 10,25 sati su obaviješteni da je riječ o velikoj količini sirove nafte, vjerojatno iz naftovoda, a u 10,30 sati iz MUP-a su dobili dojavu da je sigurno došlo do puknuća naftovoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙