FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo susret Putin-Erdogan u Moskvi

MOSKVA, 11. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Službeni susret turskogpremijera Recepa Tayyipa Erdogana s Vladimirom Putinom počeo je uutorak u Kremlju optimističkim tonom kad je ruski predsjednik izraziouvjerenost da će rusko-turska trgovinska razmjena uskoro doseći 15milijardi dolara godišnje.
MOSKVA, 11. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Službeni susret turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana s Vladimirom Putinom počeo je u utorak u Kremlju optimističkim tonom kad je ruski predsjednik izrazio uvjerenost da će rusko-turska trgovinska razmjena uskoro doseći 15 milijardi dolara godišnje.

"Ostvarile su se naše prognoze o razvoju ekonomskih odnosa. Slažem se s predviđanjima prema kojima će naša razmjena vrlo uskoro moći doseći 15 milijardi dolara", kazao je Putin na početku susreta s Erdoganom, što prenosi agencija Ria-Novosti.

Godine 2004. ta je razmjena iznosila 10 milijardi dolara, dok je Rusija drugi trgovinski partner Turske.

Stigavši u Moskvu u trodnevni posjet, Erdogana je na neformalnoj večeri ugostio Putin u svojoj rezidenciji Novo Ogarevo, u predgrađu Moskve.

Osim gospodarske suradnje, stanje na Kavkazu i na Bliskom istoku te energetska pitanja trebala bi se naći na dnevnom redu razgovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙