FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afrička unija želi pomoći Kongu u razoružavanju pobunjenika

LIBREVILLE, 11. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Vijeće mira i sigurnosti(CPS) Afričke unije (AU) izjasnilo se po završetku summita uLibrevilleu u korist pomoći Demokratskoj Republici Kongo urazoružavanju ruandskih pobunjenika koji djeluju na njezinu području.
LIBREVILLE, 11. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Vijeće mira i sigurnosti (CPS) Afričke unije (AU) izjasnilo se po završetku summita u Librevilleu u korist pomoći Demokratskoj Republici Kongo u razoružavanju ruandskih pobunjenika koji djeluju na njezinu području.

"CPS je priznao da je problem koji u DR Kongu predstavljaju snage milicije Interahamwe i bivših oružanih snaga Ruande ozbiljan problem sigurnosti koji zahtijeva hrabru akciju AU", izjavio je povjerenik za mir i sigurnost AU Said Djinnit, po završetku rada summita.

Kongoanski predsjednik Joseph Kabila i ruandski Paul Kagame sudjelovali su u raspravama u Librevilleu.

CPS je "ohrabrio dvojicu čelnika da se redovito susreću i poduzmu druge mjere među kojima je formalni početak diplomatskih odnosa", rekao je povjerenik.

Predsjednik Gabona, Omar

Bongo Ondimba otvorio je u ponedjeljak u Librevilleu prvi summit petnaest šefova država Vijeća mira i sigurnosti (CPS) Afričke unije (AU), posvećen Obali Bjelokosti, Kongu i Darfuru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙