FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izlazna anketa: Abas izabran za predsjednika Palestinske samouprave

RAMALLAH, 9. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Vođa PLO-a Mahmud Abasizabran je za predsjednika Palestinske samouprave, dužnost na kojoj ćenaslijediti Jasera Arafata, pokazale su ankete provedene u nedjelju naizlasku iz birališta.
RAMALLAH, 9. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Vođa PLO-a Mahmud Abas izabran je za predsjednika Palestinske samouprave, dužnost na kojoj će naslijediti Jasera Arafata, pokazale su ankete provedene u nedjelju na izlasku iz birališta.

Prema toj anketi koju je proveo Palestinski centar za politiku i istraživanje (PSR) sa sjedištem u Ramallahu, Abas (69) je dobio 66,3 posto glasova, dok je njegov glavni takmac, neovisni kandidat Mustafa Barghuti (51) dobio 19,7 posto.

Prije završetka izbora Izrael je potvrdio da kani obnoviti dijalog s Palestinskom samoupravom ukoliko pobijedi Abas.

Birališta koja su se otvorila u 7.00 sati (5.00 sati po GMT-u) zatvorila su se u 21.00 sat (19.00 sati po GMT-u), nakon odluke da se trajanje izbora produlji za dva sata kako bi što više birača moglo sudjelovati u izborima u pojasu Gaze i na Zapadnoj obali.

Središnje izborno povjerenstvo koje je donijelo takvu odluku optužilo je Izrael da nije održao obećanje da će olakšati kretanje puka na sam dan izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙