FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas optužuje Izrael za opstruiranje palestinskih izbora

GAZA, 2. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Šef Palestinske oslobodilačkeorganizacije Mahmud Abas, najozbiljniji kandidat uoči palestinskihizbora zakazanih za 9. siječnja, optužio je Izrael da opstruiraglasovanje opetovanim napadima u pojasu Gaze.
GAZA, 2. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Šef Palestinske oslobodilačke organizacije Mahmud Abas, najozbiljniji kandidat uoči palestinskih izbora zakazanih za 9. siječnja, optužio je Izrael da opstruira glasovanje opetovanim napadima u pojasu Gaze.

"Jako žalimo zbog izraelske eskalacije", kazao je Abbas. "Cilj joj je spriječiti palestinske izbore. Međunarodna zajednica mora jako paziti zbog onog što se dešava - demokratski proces je u opasnosti", dodao je on.

Abbas je tako reagirao na opetovano nasilje u pojasu Gaze.

Dvanaest Palestinaca ubijeno je u Khanu Younesu, na jugu pojasa Gaze, u operaciji izraelske vojske pokrenutoj u srijedu i dovršenoj u noći sa subote na nedjelju. Njome se željelo, kako tvrdi Izrael, zaustaviti palestinske napade raketama i minobacačima na naselja i izraelske vojne položaje.

Nedugo nakon završetka te operacije u nedjelju ujutro pedesetak tenkova i oklopnih vozila ušlo je u Beit Hanoun, na sjeveru pojasa Gaze. Izraelski čelnici kazali su kako se tim upadom želi spriječiti da islamistički pokret Hamas bombardira židovska naselja u pojasu Gaze i grad Sderot u Izraelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙