FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelski mediji zadovoljni pobjedom Abasa

JERUZALEM, 10. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski mediji izrazili suu ponedjeljak zadovoljstvo glatkom izbornom pobjedom Mahmuda Abasa napalestinskim predsjedničkim izborima koje su općenito pozdravili kao"novi početak".
JERUZALEM, 10. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski mediji izrazili su u ponedjeljak zadovoljstvo glatkom izbornom pobjedom Mahmuda Abasa na palestinskim predsjedničkim izborima koje su općenito pozdravili kao "novi početak".

Za dnevnik Haaretz, "pobijedivši premoćno na izborima, Abas je dobio jasan mandat za ponovno pokretanje mirovnog procesa, preuzimanje nadzora nad aktivistima i prekid korupcije palestinskih vlasti".

Anglofoni dnevnik Jerusalem Post piše da "izraelski dužnosnici smatraju da mandat Abasu mora omogućiti poduzimanje mjera za zaustavljanje raketne i minobacačke paljbe protiv Izraela".

"Počinjemo otpočetka. Novi predsjednik za Palestince i nova vlada u Izraelu", piše glavni visokotiražni dnevnik Yediot Aharonot.

"Abasa je na vlast doveo plimni val. Ima s kim razgovarati", dodaje list ističući da je "novi predsjednik pozvao da se zaustavi terorizam" te da ga izraelski premijer Ariel Sharon mora uskoro pozvati i ponuditi mu susret "možda idući tjedan".

S jednakim oduševljenjem piše dnevnik Maariv koji pozdravlja "veliku" Abasovu pobjedu. Ona otvara "novu stranicu između Izraela i Palestinaca, jer su Palestinci prvi put izabrali čelnika koji poziva na završetak nasilja prema Izraelu".

Novine najavljuju također skorašnji susret Sharona i Abasa te da će "prvi test Abasu biti prekid ispaljivanja raketa Qassam na izraelske ciljeve".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙