FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon spominje mogućnost prijevremenih izbora

JERUZALEM, 3. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer ArielSharon mogao bi sazvati prijevremene izbore ako se ortodoksna židovskastranka ovoga tjedna ne pridruži njegovoj koalicijskoj vladi koja bitrebala provesti plan povlačenja iz pojasa Gaze, prenosi u ponedjeljakizraelski tisak.
JERUZALEM, 3. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Ariel Sharon mogao bi sazvati prijevremene izbore ako se ortodoksna židovska stranka ovoga tjedna ne pridruži njegovoj koalicijskoj vladi koja bi trebala provesti plan povlačenja iz pojasa Gaze, prenosi u ponedjeljak izraelski tisak.

Sharon je obećao da će provesti plan o jednostranom razdvajanju od Palestinaca čak i u slučaju izbora i pozdravio moguću priliku za pomirbu s Palestincima nakon Arafatove smrti.

Laburistička stranka pristala je ući u vladu nacionalnog jedinstva, no Sharonu još treba potpora ortodoksne stranke UTJ kako bi imao stabilnu većinu u parlamentu.

UTJ je, naime, promijenio stajalište pod pritiskom radikalnih rabina među židovskim naseljenicima, a i dio Likuda protivi se koaliranju s laburistima.

"Ne dobijem li većinu ovoga tjedna, onda ćemo možda morati ići na izbore... To bi u ovome trenutku bila velika pogreška za Izrael, no čak i ako izbori budu potrebni, provest ću razdvajanje", rekao je Sharon.

Izraelski izbori trebali bi se inače održati tek krajem 2006. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙