FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tomčić: HSS neće tolerirati nagodbenjaštvo HDZ-a i SDP-a

ZAGREB,10. siječnja(Hina) - HSS neće tolerirati moguće nagodbenjaštvo,poručio je danas predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić komentirajući navodniprošlotjedni dogovor Sanader-Račan.
ZAGREB,10. siječnja(Hina) - HSS neće tolerirati moguće nagodbenjaštvo, poručio je danas predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić komentirajući navodni prošlotjedni dogovor Sanader-Račan.

Tomčić je na konferenciji za novinare oštro kritizirao dogovor čelnika HDZ-a i SDP-a, o kojem pišu mediji, da se iz saborske procedure povuku svi prijedlozi za osnivanjem istražnih povjerenstava, pa i HDZ-ov za Tomčića, odričući drugima pravo da odlučuju u ime njegove stranke.

Ne pristajem da se preko moje časti i ugleda pogađa bilo tko, pogotovo ne HDZ i SDP, naglasio je Tomčić, koji spomenuti dogovor smatra "trulim", odnosno dogovorom na račun trećega.

Sa zadovoljstvom je, kaže, dočekao HDZ-ov prijedlog da se osnuje povjerenstvo koje bi istražilo sumnje da je bio u sukobu interesa, videći u tome priliku da se opere od neopravdanih objeda.

Ako se uistinu želi normalizacija odnosa u Hrvatskom saboru, onda HDZ može svoj prijedlog povući sam, ali uz ispriku i debelo argumentirane razloge, naglasio je predsjednik HSS-a, poručujući da će u suprotnom ustrajati da se o tom prijedlogu raspravlja.

Dogovor Sanader-Račan, tvrdi, govori o strahu aktera da se tjerajući vuka, ne bi istjerale lisice.

Tomčić kaže da je svoje nezadovoljstvo tim činom iznio predsjedniku SDP-a Ivici Račanu, koji mu je danas, pola sata prije konferencije za novinare, iznio neke detalje razgovora sa Sanaderom.

Predsjednik HSS-a najavljuje da će, u slučaju da u idućih desetak dana ne počne raditi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, potaknuti osnivanje niza novih povjerenstava, tražit će da se istraže svi vidovi manipulacija sa stjecanjem stanarskih prava državnih dužnosnika, u dogledno će vrijeme predložiti zakon o porijeklu imovine dužnosnika, inovacije u Zakonu o privatizaciji.

Došlo je vrijeme da se raščisti tko je što inkasirao dok je bio dužnosnik, izjavila je Tomčićeva zamjenica Ljubica Lalić, navodeći da su neki ljudi kroz proteklih 14 godina stekli imovinu od nekoliko desetaka milijuna kuna, a bavili se samo politikom.

HSS najavljuje da će s imenima i svotama u javnost izići kasnije.

Predsjednik HSS-a odlučno je demantirao tvrdnje nekih medija da se zbog bolesti planira povući s dužnosti predsjednika.

Nije mu, kaže, poznato zašto je nadležna županijska organizacija isključila Miroslava Kešera, kandidata za predsjednika države.

Kešer je svojom voljom prestao biti član HSS-a kad je ušao u kampanju, pa Predsjedništvo stranke nije imalo potrebu pokrenuti stegovni postupak, odgovorio je predsjednik HSS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙