FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 9. siječnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00sati:
ZAGREB, 9. siječnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

SANTA CATERINA - Austrijanka Marlies Schild pobjednica je slaloma skijašica za Svjetski kup u talijanskoj Santa Caterini. Ovo je druga uzastopna pobjeda u slalomu za Schild, najbolja je bila i u Semmeringu prije desetak dana. Drugo mjesto zauzela je Amerikanka Kristina Koznick sa 15 stotinki zaostatka, dok je treća bila Njemica Monika Bergmann-Schmuderer sa 24 stotinke slabijim vremenom. Nika Fleiss i Ana Jelušić pokvarile su svoje plasmane iz prve vožnje. Fleiss je sa sedme pozicije pala na 16. sa 1.75 sekundi zaostatka, dok je Jelušić pala sa 18. na 22. mjesto sa 1.98 sekundi iza Schild. Vodeća skijašica u slalomu i u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Finkinja Tanja Poutiainen utrku je završila na šestom mjestu sa 1.23 sekunde slabijim vremenom od Schild. Time je osvojila novih 40 bodova i sada ima 93 boda više od Janice Kostelić u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa. Kostelić je odustala u prvoj vožnji, dok je trećeplasirana u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, Šveđanka Anja Paerson odustala u drugoj vožnji i također ostala bez bodova.

CHAMONIX - Talijanski skijaš Giorgio Rocca pobjednik je slaloma skijaša za Svjetski kup voženog u francuskom Chamonixu. Ovo je druga uzastopna pobjeda Rocce u slalomu, bio je najbolji i prije tri tjedna u austrijskom Flachauu, čime je Talijan preuzeo i vodstvo u ukupnom redoslijedu slalomaša. Rocca je pobijedio s vremenom od 1:28.15 minuta, drugo mjesto zauzeo je Austrijanac Benjamin Raich sa 1.33 sekunde zaostatka, treći je bio Šveđanin Markus Larsson sa 1.36 sekundi zaostatka. Naš Ivica Kostelić nije uspio zadržati drugu poziciju nakon prve vožnje. Na kraju je zauzeo peto mjesto sa 1.57 sekundi slabijim vremenom od Rocce.

ZAGREB - U dvoboju prvog kola skupine A Lige prvaka stolnotenisači Večernjeg lista su u zagrebačkom Domu sportova izgubili od austrijskog Niederosterreicha 1:3. Hrvatski prvak je odlično startao. U prvom dvoboju Zoran Primorac je pobijedio aktualnog svjetskog prvaka Wernera Schlagera 3:1. Međutim, u preostalim susretima olimpijski pobjednik Ryu Seung Min i jedan od najboljih lovaca na svijetu Chen Weixing nisu dozvolili iznenađenje. Pobjedama protiv Allena Bentsena, Tan Rui Wua i Primorca došli su do ukupne pobjede 3:1.

IMPERIA - Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je prvo mjesto na kvalifikacijskom turniru za plasman na Svjetsko prvenstvo što je održan u talijanskoj Imperiji. Hrvatska vrsta je u finalnom dvoboju pobijedila domaćina Italiju 5:4 (0:1, 1:0, 3:1, 1:2). Nakon što su pobjedom u polufinalu protiv Slovačke izborili plasman na Svjetsko prvenstvo, hrvatski vaterpolisti su u finalnom ogledu, koji je donosio prestiž, porazili Italiju 5:4. Tako je novi hrvatski izbornik Ratko Rudić uspješno odradio prvi ispit na klupi "barakuda". Hrvatska reprezentacija zaključila je kvalifikacijski turnir bez pogreške, u pet susreta upisala je pet pobjeda i sasvim zasluženo izborila put u Montreal, gdje će se za šest mjeseci održati SP. Plaman na SP izborila je i Rumunjska koja je u dvoboju za treće mjesto pobijedila Slovačku 7:6 (2:2, 1:2, 3:1, 1:1).

UMAG - Hrvatska rukometna reprezentacija u prvom pripremnom ogledu uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo, pobijedila je u Umagu pred 1.500 gledatelja reprezentaciju Slovenije 36:33 (17:14). Najefikasniji igrači utakmice bili su hrvatski reprezentativac Mirza Džomba, te Slovenac Sergej Rutenka sa po deset pogodaka.

ZAGREB - Idora Hegel nova je i stara seniorska prvakinja u umjetničkom klizanju nakon sjajnog nastupa u slobodnom programu drugog dana prvenstva Hrvatske u umjetničkom klizanju. Najveće iznenađenje ipak je primat Marie Dikanović naše najmlađe juniorke. Tek joj je 13 godina, a uspjela je s trona skinuti Željku Krizmanić koja u protekla dva dana nije pokazala očekivanu formu. Kod juniora bez promjena i Boris Martinec zadržao je prvo mjesto. Kadetkinje A, juniorke i seniorke Zagrebačkih pahuljica u sinkroniziranom klizanju pokazale su slobodne programe. Opet su dokazale kako i ove sezone s pravom očekuju dobre rezultate i ambiciozno kreću u skorašnje međunarodne provjere. Pravo čudo što su napravile u tek 7 godina djelovanja. Medalje novim prvacima uručila je Morana Paliković-Gruden predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza.

WILLINGEN - Nakon trijumfa na novogodišnjoj turneji "Četiri skakaonice", Finac Janne Ahonen nastavio je nizati pobjede u Svjetskom kupu. Na 13. natjecanju skijaša skakača ove sezone, što je održano u Willingenu, Finac je upisao već 11. pobjedu. Premda je nakon prve serije skokom od 135 metara zauzimao tek šestu poziciju u drugoj seriji je "doletio" do novog rekorda skakaonice (152 metra) i sa 4.3 boda prednosti slavio ispred Austrijanca Martina Hoellwartha (137, 146.5) i Švicarca Andreasa Kuettel (136.5 i 141). Vodeći nakon prve serije Japanac Daiki Ito na kraju je zauzeo šesto mjesto. Ahonen je novom pobjedom još više povećao prednost u ukupnom poretku svjetskog Kupa. Trenutačno ima 1260 bodova, čak 543 više od Hollwartha, dok je na trećem mjestu Čeh Jakub Janda sa 672 boda.

HONG KONG - Nogometni savez Hong Konga uključio se u akciju prikupljanja pomoći žrtvama tsunamija koji je pogodio Aziju. Vodstvo Saveza organiziralo je prijateljsku utakmicu između nacionalne vrste i reperezentacije kineske pokrajine Guangdong (2:2) na kojoj su prikupljali pomoć. U poluvremenu utakmice na dražbi je prodan dres Manchester Uniteda sa svim potpisima igrača za 27.900 eura. Prodano je i nekoliko dresova reprezentacije, te sportska oprema lokalnog glumca Stephena Chowa za 9.700 eura.

LONDON - Aktualni engleski nogometni prvak, Arsenal plasirao se u četvrto kolo nacionalnog FA Cupa pobijedivši na Highburyu pred 36.000 gledatelja drugoligaša Stoke City 2:1 (0:1). "Topnici" su do pobjede stigli teže nego što se očekivalo. Stoke City je u posljednjim minutama prvog poluvremena poveo pogotkom Wayne Thomasa. U nastavku utakmice Arsenal je ubacio u višu brzinu i preokrenuo rezultat golovima Jose Antonio Reyesa (50) i Robina van Persiea (70). Treće kolo preskočio je i Newcastle United porazivši na gostovanju petoligaša, Yeading 2:0. Strijelci za "Svrake" bili su Lee Bowyer (51) i Shola Ameobi (61).

MADRAS - Španjolski tenisač Carlos Moya pobjednik je ATP teniskog turnira, što se za nagradni fond od 400.000 dolara igrao u Madrasu. Moya je u finalnom ogledu porazio Tajlanđanina Paradorna Srichaphana 3:6, 6:4, 7:6 (5).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙