FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 9. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 9. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ŠIBENIK - Dvadesetosmogodišnji mladić iz Gradca nagazio je loveći na drniškom području na nepoznatu eksplozivnu napravu i, prema još nepotvrđenim informacijama, izgubio obje noge, priopćila je policija. Liječnici još nisu stigli do mjesta nesreće zbog nepristupačnog terena, a mladić je bez svijesti, doznaje se od glasnogovornice šibensko-kninske Policijske uprave Rosande Trute. Nesreća se dogodila oko 11 sati na Ilovoj glavi, brdu između Baljaka i Mirlović Polja, a policiju je o nesreći mobiletom obavijestio mladićev brat.

SVETI PETAR U ŠUMI/PAZIN - Zahvaljujući brzoj i efikasnoj intervenciji pazinskih vatrogasaca izbjegnuta je moguća ekološka katastrofa nakon što je jutros oko 9,40 sati došlo do istjecanja amonijaka u "Purisovoj" farmi u Svetom Petru u Šumi, na pazinskom području, priopćila je policija. Zapovjednik pazinske Vatrogasne postrojbe Cvjetko Benazić izvijestio je kako je do istjecanja amonijaka došlo zbog pukotine u blizini jednog ventila u sklopu centralnog rashladnog uređaja u "Purisovoj" farmi. Kvar je otklonjen oko podneva tako da su istekle samo manje količine amonijaka koji se nije proširio izvan "Purisovih" postrojenja, dometnuo je Benazić. Predsjednik Uprave "Purisa" Đani Hrelja potvrdio je da ni u "Purisu" nije došlo do težih posljedica, budući nitko od radnika nije ozlijeđen.

DUGO SELO - Predsjednički kandidat Stjepan Mesić izjavio je danas u Dugom Selu, koje je posjetio u sklopu svoje izborne kampanje, kako "nije dobro da se premijer Ivo Sanader uključuje u predizbornu kampanju tako što izvrće njegovu izjavu da će Vladi puhati za vratom", te dodao kako mu je "dužnost kao predsjedniku države, brinuti o funkcioniranju državnog mehanizma, pa tako i Vlade". Osvrčući se na jučerašnju Sanaderovu izjavu da HDZ njemu (Mesiću) neće dopustiti da im jaše za vratom, Mesić je na predizbornom druženju s građanima kazao kako nije rekao da će Vladi jahati, već puhati za vratom, i to ne samo aktualnoj, već svakoj, sve dok ne izvrši svoja obećanja. "Žao mi je što se Sanader na ovaj način uključio u kampanju, to me iznenađuje jer moje izjave nisu nikoga vrijeđale.

DARUVAR - U obiteljskoj svađi koja se dogodila jutros u 3,15 sati u Donjem Daruvaru, u obiteljskoj kući, 32-godišnjakinja je ubola u prsa kuhinjskim nožem muža, 38-godišnjeg Milana S., koji je umro do dolaska hitne pomoći, priopćila je bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava. Prema iskazu počiniteljice, njezin je muž došao kući u 3,05 sati pod utjecajem alkohola, nasilnički se počeo ponašati govoreći joj pogrdne riječi, te ju je povukao za kosu, nakon čega ga je ubola nožem. Počiniteljica je uhićena, a utvrđeno je da je bila alkoholizirana. Nakon kriminalističke obrade počiniteljica će uz kaznenu prijavu biti privedena istražnom sucu Županijskog suda u Bjelovaru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙