FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 8. siječnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 8. siječnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21 sat.

DOHA/ZAGREB - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije uspio osvojiti milijun dolara vrijedan ATP turnir u katarskoj Dohi. Bolji od njega je u finalnom dvoboju bio prvi nositelj i prvi igrač svijeta Švicarac Roger Federer sa 6-3, 6-1 za nešto više od sat vremena. Ljubičiću je ovo drugi poraz u finalu Dohe, prošle godine svladao ga je Francuz Nicolas Escude.

Od samoga početka meča Federer se nametnuo kao mnogo bolji igrač, te već pri svom vodstvu od 1-0 stigao do dvije "break-lopte". No, Ljubičić se iz te prve neugodne situacije uspio izvući dobrim servisima. Švicarac je do ključne prednosti u prvom setu stigao oduzevši servis Ljubičiću pri vodstvu 3-2. Tada je naš igrač nakon vodstva 30-0 dozvolio Federeru osvajanje četiri uzastopna poena na njegov servis, te samim time i "break". Kada u sljedećoj igri Ljubičić nije uspio vratiti "break" iako je za to imao tri vezane prilike, njegova se igra raspala, te je do kraja meča osvojio tek dvije igre. Početkom drugoga seta Ljubičić je izgubio servis dvostrukom servis pogreškom, te je Federer u svakoj igri na servis našega igrača dolazio do prilike za obrat, a dva puta mu je to i uspjelo.

FINALE: Federer (Švi/1) - LJUBIČIĆ (HRV/6) 6-3, 6-1

IMPERIA - Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se u srpnju održati u Montrealu. U polufinalnom dvoboju kvalifikacijskog turnira u talijanskoj Imperiji Hrvatska je svladala Slovačku sa 11-6. U nedjeljnom finalu naši će vaterpolisti u 16.30 sati igrati protiv Italije za prvo mjesto na turniru, ali obje su reprezentacije već izborile odlazak u Kanadu.

ZAGREB/SANTA CATERINA - Trostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić osvojila je 22. mjesto u današnjem veleslalomu Svjetskog kupa u Santa Caterini, zaostavši za pobjednicom, Slovenkom Tinom Maze 3 sekunde i 4 stotinke. Drugo i treće mjesto pripalo je Kanađankama. Genevieve Simard je bila druga, sa sekundom i 18 stotinki zaostatka, a treća je Allison Forsyth, koja je zaostala sekundu i 22 stotinke. Vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa Finkinja Tanja Poutiainen i prošlosezonska osvajačica velikog kristalnog globusa Šveđanka Anja Paerson podijelile su šesto mjesto, zaostavši za pobjednicom sekundu i 63 stotinke. Preostale dvije hrvatske predstavnice Ana Jelušić i Nika Fleiss, koje su imale startne brojeve 63, odnosno 73, nisu se uspjele probiti u drugu vožnju. Jelušić je bila 55., a Fleiss 57.

SANTA CATERINA - U nedjeljnom slalomu skijašica za Svjetksi kup u talijanskoj Santa Caterini nastupit će i četiri hrvatske predstavnice. Janica Kostelić prva će krenuti sa starta u 9.30 sati, Nika Fleiss ima startni broj 18, Ana Jelušić 26, a Matea Ferk 82. Prva vožnja starta u 9.30, a druga u 12 sati.

CHAMONIX - U nedjeljnom slalomu skijaša za Svjetski kup u francuskom Chamonixu nastupit će samo jedan hrvatski predstavnik, Ivica Kostelić. Kostelić će u prvoj vožnji, koja započinje u 10.15 sati, imati startni broj 14. Druga vožnja počinje u 13 sati.

VINKOVCI - Glasovima većine članova Skupštine Hrvatskog odbojkaškog seveza (HOS), sadašnjem predsjedniku HOS-a Anti Bakoviću na današnjoj sjednici Skupštine HOS-a u Vinkovcima iskazano je povjerenje da i u narednom razdoblju bude čelni čovjek HOS-a. Iako dnevnim redom nije bila predviđeno izglasavanje nepovjerenja sadašnjem predsjendiku HOS-a, glasovanje o povjerenju Anti Bakoviću, koji je za predsjednika HOS-a izabran prije šest mjeseci na Skupštini u Crikvenici, inicirao je na početku rada Skupštine Ante Šuško iz Odbojkaškog kluba "Kaštela". On je Bakoviću zamjerio loše vođenje HOS-a, te da nije zaustavio "eroziju hrvatske odbojke".

Prije nego je Šuškov prijedlog dao na glasovanje, Baković je članovima Skupštine poručio da "današnju skupštinu shvate kao prekretnicu", kako bi se konačno, kako je rekao, prestalo s "razno raznim podmetanjima pojedinaca jednih protiv drugih i pisanja naručenih tekstova". Od 62 nazočna člana Skupštine za prijedlog Ante Šuška o izglasavanju nepovjerenja Bakoviću glasovalo je 18 članova, nakon čega su Ante Šuško i Ante Azenić iz ŽOK "Tifon Azena" iz Velike Gorice napustili Skupštinu.

BEOGRAD - Košarkaši Šibenke Dalmare u dvoboju 17. kola regionalne "Goodyear" lige izgubili su u Beogradu od domaće Crvene zvezde sa 70-81 (14-20, 15-11, 20-29, 21-21). Najprecizniji u sastavu domaćina bio je Milko Bjelica sa 23 koša, dok je Jerome La Grange sa 16 ubačaja bio najbolji u sastavu Šibenčana. Crvena zvezda sada ima omjer pobjeda i poraza 10-6 uz utakmicu manje, dok Šibenka ima omjer 4-13.

BEOGRAD - Košarkaši Splita CO u 17. kolu regionalne "Goodyear" lige izgubili su u Beogradu od domaćeg Reflexa sa 76-89 (24-19, 18-24, 13-25, 21-21). Najefikasniji u sastavu Reflexa bio je Mile Ilić sa 16 koševa, dok je Splićane predvodio Roko Leni Ukić sa 29 ubačaja. Reflex nakon 17 kola ima 12 pobjeda i 5 poraza, dok Split ima omjer 3-14.

ZAGREB - Prvi dan državnog prvenstva u umjetničkom i sinkroniziranom klizanju na ledu Zagrebačkog velesajma okupio je stotinjak sudionika, ali samo jednu seniorku Idoru Hegel koja je nastupila u kratkom programu. Zato je konkurencija među juniorkama bila brojnija, a od pet natjecateljica najbolji kratki program imala je Željka Krizmanić koja vodi ispred Dore Strabić i Marie Dikanović. Kod juniora vodi Boris Martinec ispred Josipa Gluhaka i Tomislava Biščana. Franka Vugec i Ivor Mikolčević vode kod kadeta A, dok su natjecanja okončali najmlađi u skupini kadeta C, a novi državni prvaci su Mislav Blagojević i Nika Žafran.

CHAMONIX - Austrijski skijaš Johann Grugger pobjednik je današnjeg spusta Svjetskog kupa u Chamonixu. Drugo mjesto pripalo je Talijanu Kristianu Ghedini, koji je zaostao 11 stotinki, a treći je Austrijanac Michael Walchhofer, sa zaostatkom od 14 stotinki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙