FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rončević odbacio Mesićeve navode o zakonitosti kupnje vojnih kamiona

ZAGREB, 8. siječnja 2005. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončevićizjavio je danas da nema mjesta nikakvim sumnjama u zakonitostneposredne pogodbe u kupnji 35 milijuna kuna vrijednih kamiona zaHrvatsku vojsku, reagirajući tako na današnju izjavu predsjedničkogkandidata Stjepana Mesića kako će zatražiti da Ministarstvo obraneprovede istragu o okolnostima te pogodbe.
ZAGREB, 8. siječnja 2005. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević izjavio je danas da nema mjesta nikakvim sumnjama u zakonitost neposredne pogodbe u kupnji 35 milijuna kuna vrijednih kamiona za Hrvatsku vojsku, reagirajući tako na današnju izjavu predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića kako će zatražiti da Ministarstvo obrane provede istragu o okolnostima te pogodbe.

"Odbacujem sve navode iz tragikomičnog igrokaza toga predsjedničkoga kandidata", kazao je Rončević u telefonskoj izjavi za Hinu.

Naglasio je da je Ministarstvo obrane provelo pozivni natječaj za kupnju kamiona, ali da su sve prikupljene ponude bile više od 35 milijuna kuna, koliko je za kupnju vojnih kamiona predvidio prošlogodišnji državni proračun.

"Sukladno Zakonu o javnoj nabavi, poništili smo taj natječaj i osnovali povjerenstvo koje je pristupilo pregovorima s tvrtkom koja je dala najbolju ponudu, a to je u ovom slučaju, bio Eurokamion iz Zagreba", kazao je ministar Rončević.

U protivnom, dodao je, proračunski novac namijenjen kupnji kamiona ostao bi nepotrošen.

Izvijestio je i da je povjerenstvo Ministarstva obrane u dodatnim pregovorima s Eurokamionom cijenu vozila uspjelo smanjiti za tri posto, te da je riječ o tzv. offset nabavi, u kojoj će se 15 do 20 posto opreme proizvesti u Hrvatskoj.

Rončević je istaknuo i da je Eurokamion već u natječaju nudio 20 posto jeftinija vozila od prve iduće ponude, što ju je dala tvrtka koja distribuira mercedesovu opremu.

Odlučno odbacujući sve Mesićeve izjave o sumnji u zakonitost nabave kamiona, ministar Rončević je rekao kako je rad u Ministarstvu obrane "u potpunosti timski. Moji pomoćnici o svemu me izvještavaju, ja im apsolutno vjerujem i stojim iza ove nabave", istaknuo je.

Ministar obrane Rončević ocijenio je također da je "Mesić očito dobio polovičnu informaciju iz Glavnog stožera, koji je želio odlučiti o marki kamiona i odabrati ponuđača, o čemu, po zakonu, odlučuje MORH".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙