FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 24. prosinca (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 24. prosinca (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Dopredsjednica Vlade Jadranka Kosor primila je danas u Zagrebu hrvatsku reprezentaciju gluhih koja će od 30. prosinca do 17. siječnja nastupiti na Olimpijskim igrama gluhih u Melbourneu.

"Vrlo dobro sam upoznata sa problemima gluhih, koji svakako nisu mali, te ću u svoje ime i uime Vlade učiniti sve da se popravi stanje svih osoba sa invaliditetom", kazala je Kosor podsjetivši da se na njezinu inicijativu na HTV-u svaki dan prikazuju vijesti za gluhe.

Kosor je kazala i kako je kao predsjednica Povjerenstva za osobe sa invaliditetom pokrenula inicijativu za novi Zakon kojim bio i osobe sa invaliditetom dobile pravobranitelja, kako bi se zaštitila njihova prava, pogotovu pri zapošljavanju. Predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih Marijo Lušić zahvalio se uime reprezentacije za razumijevanje i brigu dopredsjednice Vlade Kosor za teškoće gluhih osoba, kazavši kako je dopredsjednica Kosor prepoznala činjenicu da je nastup naših sportaša na Olimpijskim igrama gluhih u istom rangu kao i nastupi hrvatskih sportaša na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama.

AMSTERDAM - Napadač grčke nogometne reprezentacije Angelos Haristeas (24), koji je svojim pogocima donio svojoj momčadi naslov europskih prvaka, napustio je redove njemačkog prvaka Werdera, te je potpisao troipolgodišnji ugovor s nizozemskim velikanom Ajaxom. Financijski detalji prijelaza nisu poznati, ali njemački mediji su izvještavali kako je Werder na ime odštete tražio pet milijuna eura.

BERLIN - Izbornik nogometne reprezentacije Mađarske Lothar Matthaeus, koji je još u listopadu glasno kritizirao svog bivšeg reprezentativnog suigrača Juergena Klinsmanna na mjestu njemačkog izbornika, sada je javno pohvalio Klinsmannov rad u prvih pet mjeseci na klupi "elfa".

"Osjećam potrebnim reći 'Čestitam, Juergen, za sada si sve napravio kako treba'. Jasno je da je Klinsmann unio svjež vjetar u reprezentaciju, napokon je netko protresao kuću njemačkog nogometa kako bi se stvari raščistile. Klinsmann je ponekad sebičan, ali u pozitivnom smislu. Ponekad bih i ja želio biti tako sebičan", rekao je Matthaesu u intervjuu za "Bild".

LONDON - Vezni igrač japanske nogometne reprezentacije Junichi Inamoto (25) idućih šest mjeseci provest će na posudbi u redovima engleskog drugoligaša Cardiff Citya. Inamoto je član premierligaša West Bromwich Albiona, međutim nije se uspio izboriti za mjesto u momčadi, premda WBA zauzima posljednje mjesto u elitnom razredu engleskog nogometa.

"Spreman sam i prepun motiva. Želim svima pokazati kako mogu igrati na Otoku," kazao je Inamoto, koji je u srpnju ove godine slomio nogu.

BERLIN - Plivačica Franziska van Almsick i rukometaš Stefan Kretzschmar objavili su kako više nisu zajedno. Ljubav poznatih njemačkih sportaša trajala je od Olimpijskih igara u Sydneyu 2000. godine, no nakon četiri godine provedene zajedno, odlučili su razići se.

"Toj vezi je došao kraj. Bilo je previše nesuglasica među nama da bismo mogli zajedno živjeti", poručila je Van Almisck preko svoje managerice.

BEOGRAD - Vratar vaterpolske reprezentacije Srbije i Crne Gore Denis Šefik izabran je za najboljeg sportaša te države u ovoj godini u 48. izboru lista "Sport". Šefik je pobijedio sa dva glasa ispred streljačice Jasne Šekarić, osvajačice srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Ateni. "Sport" je prvi puta birao i momčad, te ekipu godine, a u tom izboru pobijedile su vaterpolska reprezentacija koja je u Ateni također osvojila srebro, te ženska juniorska reprezentacija u odbojci koja je bila druga na Europskom prvenstvu u Slovačkoj. Za najboljeg mladog sportaša SCG u ovoj godini izabran je nogometaš Partizana Simon Vukčević.

MONTEVIDEO - Jedan od najvećih derbija nogometnog prvenstva Urugvaja, Penarol - Nacional obilježili su neredi navijača u kojima je ubijen 18-godišnji mladić, dok su dvojica zadobila teške prostrijelne rane. Sva trojica su stradala od policije koja je počela pucati prema navijačkim skupinama koje su se potukle ispred stadiona. Zbog prekoračenja svojih ovlasti 20-tak policajaca je suspendirano, dok je "plavac" koji je usmrtio mladića i ranio drugu dvojicu završio u zatvoru gdje će čekati suđenje.

LAGOS - Bivši kapetan nogometne reprezentacije Nigerije Segun Odegbami imenovan je novim glavnim tajnikom Nigerijskog nogometnog saveza (NFA). Odegbami je preuzeo mjesto glavnog tajnika od Taiwa Ogunjobija, kojega je na tu poziciju još 2002. godine postavila nigerijska vlada. Nakon FIFA-ine prijetnje zabranom reprezentativnih nastupa ukoliko se do kraja godine ne smijene osobe koje je na čelna mjesta NFA-e postavila vlada, svih pet vladinih kadrova, ameđu njima i Ogunjobi, odstupilo je sa svojih pozicija.

WOLFSBURG - Argentinski veznjak Oscar Ahumada (22) napustio je redove njemačkog nogometnog prvoligaša Wolfsburga, te će karijeru nastaviti u River Plati. Do raskida ugovora došlo je sporazumno. Ahumada je ovoga ljeta stigao u Wolfsburg upravo iz River Plate, ali se nije uspio nametnuti, te je ove jeseni upisao tek četiri nastupa, i to sva četiri ušavši s klupe za pričuve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙