FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac savjetuje novinarima da ne idu u Irak

PARIZ, 7. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Francuski predsjednik JacquesChirac savjetovao je u petak novinarima da izbjegavaju Irak nakon štoje nedavno ondje nestala još jedna francuska novinarka.
PARIZ, 7. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Francuski predsjednik Jacques Chirac savjetovao je u petak novinarima da izbjegavaju Irak nakon što je nedavno ondje nestala još jedna francuska novinarka.

"Francuske vlasti službeno savjetuju da se novinari ne šalju u Irak", rekao je Chirac u Parizu na godišnjem sastanku s predstavnicima francuskih medija. "Njihova sigurnost ne može se jamčiti", rekao je.

Florence Aubenas (43), posebna izvjestiteljica dnevnika Liberation u Iraku, i njezin irački prevoditelj Husein Hanun al-Sadi nisu viđeni otkako su napustili hotel u Bagdadu rano u srijedu, objavio je list.

Francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier rekao je da francuska vlada ne zna gdje bi se ona mogla nalaziti te da je zabrinuta za njezinu sudbinu.

Novinarka je nestala dva tjedna nakon što su oslobođena dvojica francuskih novinara, Christian Chesnot i Georges Malbrunot, koje su irački pobunjenici u zatočeništvu držali 124 dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙