FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Muslimanima odgovara George W. Bush

PARIZ, 24. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Muslimanski pobunjenik u Irakukoji je čuvao dvojicu francuskih talaca, novinare Georgesa Malbrunotai Christiana Chesnota, rekao im je da je njegova skupina podržavalareizbor Georgea W. Busha za američkog predsjednika jer njegovapolitika služi širenju islamskom ekstremizma, objavio je u petakfrancuski dnevni list Le Figaro.
PARIZ, 24. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Muslimanski pobunjenik u Iraku koji je čuvao dvojicu francuskih talaca, novinare Georgesa Malbrunota i Christiana Chesnota, rekao im je da je njegova skupina podržavala reizbor Georgea W. Busha za američkog predsjednika jer njegova politika služi širenju islamskom ekstremizma, objavio je u petak francuski dnevni list Le Figaro.

"Mi želimo Busha jer će s njim kao predsjednikom američki vojnici ostati u Iraku, a tako ćemo se mi moći širiti", kazao je čuvar čije riječi za Le Figaro prepričava bivši talac, 41-godišnji Malbrunot.

Isti mu je čuvar potvrdio da je američki napad na talibane u Afganistanu, nakon napada 11. rujna 2001. na SAD, omogućio islamskom ekstremizmu da se "proširi diljem svijeta".

"Sada smo prisutni u 60 zemalja u svijetu. Naš je cilj srušiti arapske vladare i uspostaviti kalifat, od Andaluzije do Kine", kazao je čuvar. Prioriteti su, kako je rekao, Saudijska Arabija i Egipat.

"No, znamo da su svi arapski vladari izdajice. Nitko od njih nije istinski musliman", pojasnio je.

Opisujući svoja 124 dana zatočeništva u rukama Islamske vojske u Iraku, Malbrunot je rekao da su on i njegov kolega Chesnot "malo po malo otkrivali da smo na planetu Osame bin Ladena".

Malbrunot i Chesnot su oteti 20. kolovoza na putu za Najaf. Predani su francuskoj tajnoj službi u utorak u blizini Bagdada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙