FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelski rezervisti prijete pobunom

JERUZALEM, 6. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Skupina od 34 izraelskapričuvna časnika, redom doseljenika, zaprijetila je pismom objavljenimu četvrtak da će odbiti izvršiti naredbu o evakuaciji u sklopu plana opovlačenju iz pojasa Gaze.
JERUZALEM, 6. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Skupina od 34 izraelska pričuvna časnika, redom doseljenika, zaprijetila je pismom objavljenim u četvrtak da će odbiti izvršiti naredbu o evakuaciji u sklopu plana o povlačenju iz pojasa Gaze.

Pismo objavljeno u listu Yedioth Ahronoth dosad je najsnažniji znak mogućega masovnog nezadovoljstva zbog nakane premijera Ariela Sharona da ove godine ukloni 21 naselje koliko ih je u Gazi i još četiri od 120 na Zapadnoj obali.

Izraelska ministrica pravosuđa Tsipi Livni kaže da ilegalni "izrazi odbijanja (da se poslušaju naredbe) na neki način dobivaju legitimitet" te da će ona od sudova tražiti da budu manje blagi prema doseljenicima za koje se sumnja da krše zakon.

Zapovjednik vojske Moshe Yaalon odmah je zaprijetio da će smijeniti te časnike. Ministar obrane Shaul Mofaz za izraelske je medije rekao da će degradirati svakog časnika koji pokuša omesti proces povlačenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙